Megszületett az első jákobi döntés: visszahívja a Jobbik a Duna-parti cipőktől bocsánatot kérő Kulcsár Gergelyt

Megszületett az első jákobi döntés: visszahívja a Jobbik a Duna-parti cipőktől bocsánatot kérő Kulcsár Gergelyt

Felszólította a Jobbik a korábban a Duna-parti cipőkbe beleköpő Kulcsár Gergelyt, hogy adja vissza megyei közgyűlési mandátumát – Jakab Péter, a párt új elnöke erről beszélt a Magyar Hangnak és elmondta döntésüket az ATV Egyenes Beszéd című műsorában is.

A pártvezető a lapnak felidézte, hogy a most leköszönő elnökség eddig megadta Kulcsár Gergely számára azt a lehetőséget, hogy megyei képviselőként részt vegyen az aktív politikai életben.

– Ők ezt tolerálták, az általam vezetett elnökség azonban nem tolerálja

– fogalmazott, hozzátéve, hogy az új vezetés már az első ülésén eldöntötte, hogy a mandátuma visszaadására szólítják fel a politikust. Kulcsár Gergely ugyanis jelenleg a Hajdú-Bihar megyei közgyűlés tagja. Habár korábban úgy volt, hogy Debrecenben a Jobbik, a Momentum és az LMP közös képviselőjelöltjeként indulna a tavalyi önkormányzati választáson, a hír nyilvánosságra kerülése utáni felháborodás hatására bejelentette a visszalépését.

– A néppárti irányvonalba semmilyen szélsőséges megnyilvánulás nem fér bele

– mondta Jakab Péter, egyfajta szimbolikus lépésnek nevezve a mostani döntést, amely „világossá teszi a múlt és a jövő közötti egyértelmű határvonalat”. Hangsúlyozta azt is, hogy az általa hangoztatott érdemelvű párt lényege, hogy aki érdemes, az előre juthat, de aki nem érdemes arra, hogy a közösség tagja legyen, annak nincs helye a Jobbikban.

Hírdetés

Arra a kérdésre, hogy vajon Kulcsár Gergely komolyan veszi-e ezt a felszólítást, Jakab Péter az ATV műsorában úgy fogalmazott, hogy ez már a Jobbikról szól.

Érdekesség, hogy a világ "második legjobb köztéri szobrának" választott álbűntudatkeltő alkotás maga is egy történelemhamisítás, ugyanis az 1955-ös Budapesti Tavasz című film ihlette, gazdátlan cipők soha nem árválkodtak ilyen formában a (befagyott) Duna-parton.

Kulcsár Gergely 2010 és 2018 között a Jobbik országgyűlési képviselője volt. 2015-ben került elő róla egy fotó, amelynek tanúsága szerint néhány évvel korábban beleköpött a budapesti rakparton lévő, a holokauszt áldozatainak emléket állító cipőkbe – emlékeztet a Magyar Hang.

„Mindenkinek ajánlom, hogy ha szomorú vagy fáradt, látogasson el ide, meg jön a kedve folytatni a munkát, amit őseink sajnos nem fejeztek be!” − írta. Vona Gábor, a Jobbik akkori elnöke ezután arra kérte, hogy vigyen egy szál virágot az emlékműhöz – Kulcsár Gergely ezt meg is tette –, de különösebb retorzió nem érte, ugyanúgy maradt a párt és a frakció tagja – kesereg a lap.

Később a 444.hu nyilvánosságra hozott egy szintén évekkel korábbi levelet is, amelyben Kulcsár Gergely amiatt aggódik, hogy az Országgyűlésben meg kell emlékezniük a holokausztról. „…van rá esély, hogy valamelyik biboldó-bérenc frakció kezdeményezni fogja, hogy felállva emlékezzen a Ház a kamukauszt állítólagos áldozataira. Akkor mit teszünk?” – fogalmazott az írásban.

Olyan sikeres volt a Ballik tisztújító kongresszusa, hogy már fel is oszlott a párt békéscsabai alapszervezete

Jákobnak sikerült, ami Chanádnak nem – egyedüli jelölt volt, mégis csak 87%-ot kapott


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »