Megszületett a megegyezés a kormányról: három tárcát kapott az RMDSZ

Sajtótájékoztató jelentették be ma a kormánykoalíció tagjai, hogy megvan az egyezség a kormány összetételéről.

A miniszterelnök-jelölt Florin Cîţu lesz.

PNL adja a képviselőház elnökét, az USR PLUS a szenátus elnöki székét kapja meg. Lesz két miniszterelnök-helyettes is, illetve összesen 18 miniszter: ebből 9 minisztere lesz a PNL-nek, 6 az USR PLUS-nak és 3 az RMDSZ-nek.

Az RMDSZ kapta a fejlesztési, a környezetvédelmi és az ifjúsági és sport minisztériumokat.

Hírdetés

Az USR-PLUS által kapott minisztériumok: igazságügy, szállításügy, egészségügy, kutatási és innovációs minisztérium, gazdasági, vállalkozási tárca és a turizmus.

A PNL által vezetett minisztériumok: belügy, külügy, védelmi, pénzügyi, tanügyi, energetikai, mezőgazdasági, munkaügyi és kulturális.

Update 1.: A Szövetségnek lesz 1 miniszterelnök-helyettese is

Kelemen Hunor bejelentése szerint: „Péntek estére megegyeztünk a jobbközép kormány összetételében. Az ország érdeke, hogy stabil kormánya és parlamentje legyen, mi is ebben vagyunk érdekeltek. Nyolc kiszámíthatatlan év után ideje építkezni!”

A 2 miniszterelnök-helyettesből és 18 miniszterből álló kormányban a Szövetségnek 1 miniszterelnök-helyettese és 3 minisztere lesz a közigazgatási, fejlesztési és közmunkálatokért felelős minisztérium, a környezetvédelmi, vízügyi és erdészeti minisztérium, valamint az ifjúsági és sportminisztérium élén – fejtette ki a szövetség elnöke.

Cikkünk frissül.


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »