Megszólaltak a Majdan még el nem tüntetett mesterlövészei – és igen kellemetlen dolgokat mondtak a Porosenko-bandára nézve

Megszólaltak a Majdan még el nem tüntetett mesterlövészei – és igen kellemetlen dolgokat mondtak a Porosenko-bandára nézve

Négy évvel ezelőtt, 2014 február végén mesterlövészek célzott lövésekkel lőtték az egymással szembenálló embereket és Janukovics készenléti rendőrségének harcosait Kijevben a Majdan téren a környező épületek tetejéről és ablakaiból. A lövések a rendőrök és a civilek számára is váratlanok voltak, ugyanis többnyire hátulról jöttek a lövedékek, ez jól látható volt a korabeli videókon is. A Porosenko-kormány azóta kivágatta a téren azokat a fákat, amelyek még őrizték a becsapódott lövedékek nyomát, hiszen akár egy felületes nyomozás alapján is könnyen megállapítható lett volna, honnan jöttek a golyók. A kijevi kormány mindent elkövetett, hogy a jobb sorsra érdemes Ukrajna újkori történetéből eltűnjön ez a szégyenletes esemény. Büntetlenül.

2017 novemberében aztán egy olasz tévécsatorna szenzációs bejelentést tett, amely szerint sikerült rábukkanniuk három olyan mesterlövészre, akik részt vettek ebben az alávaló cselekedetben. A grúzok bevallása szerint néhányuk gyanús körülmények között eltűnt, illetve meghalt, így jobbnak látták „kiteregetni a dolgokat”, mivel így talán védelmet és menedéket remélhetnek a sajtó segítségével. A napokban egy orosz nyelvű izraeli tévécsatorna is bővítette a hírt, újabb három grúz mesterlövészt találtak, akik szintén lőtték a Majdanon tüntető embereket és a rendőröket.

Az olasz tévécsatorna Ukrajna, a titkolt igazság címmel mutatta be filmjét 2017 novemberében. A mesterlövészek elmondták, hogy Porosenko vádjaival ellentétben Janukovics megpuccsolt ukrán elnöknek nem volt köze az eseményekhez, a szervezést, a fegyverek becsempészését és a vérdíjat Andrej Parubíj (az alábbi fotón pirossal jelölve), aki jelenleg a kijevi parlament elnöke, továbbá Szergej Pasinszkij képviselő, ő volt a téren a fizetett tüntetők koordinátora (ez a kemény mag egy tömegben csoportosult a téren az események idején, és senki idegent nem engedtek be maguk közé), valamint Mihail Szaakasvili egykori grúz elnök végezte, ez utóbbi biztosította az akció pénzügyi fedezetét.

Szaakasvilit később Porosenko ukrán állampolgársággal felruházva Ogyessza megye kormányzójává tette.

Az olaszok által megszólaltatott három mesterlövész, Georgij Beziasvili, Alekszandr Revazisvili és Cezari Badzalidze a Majdanon álló Ukrajna hotel ablakaiból lőtte a téren szembenállókat. Szavaik szerint Mihail Szaakasvili és a volt belügyminiszteri tanácsadó, valamint a Donbásszban az ukránok oldalán harcoló grúz légió parancsnoka, Mamuka Mamuasvili volt volt az egész hadművelet kiagyalója és koordinátora, kik akkor még az amerikai titkosszolgálatok kegyeltjei voltak.

Hírdetés

Beziasvili szerint az ablakok folyamatos nyitásával és a lövés utáni azonnali becsukásával igyekeztek megakadályozni, hogy a lövések kiindulópontjait azonosítani tudják a téren összegyűlt emberek.

„Kijevbe érkezve Parubij várt minket a repülőtéren, ő vitt be autón a városba, később ő biztosította a fegyvereket is” – jelentette ki Beziasvili.

Jelenleg a három grúz lövész Jerevánban bujkál, ott jutott tudomásukra, hogy társaik közül már többen eltűntek. Kijev sokáig Janukovicsot és rohamrendőreit, a Berkut egységet vádolta a lövöldözéssel, sok egykori, a téren tartózkodó „berkutos” ma is az SZBU, az ukrán titkosszolgálat börtönében van.

Alább látható az olasz tévécsatorna videója a grúz mesterlövészekkel készült interjúról:

Ez év február 20-án az izraeli I-land orosz nyelvű tévécsatorna is csatlakozott olasz kollégáinak leleplezésehez: Kik lőttek a Majdanon 4 évvel ezelőtt címmel szintén bemutatta, hogy kik szervezték, pénzelték, és kik voltak a hóhérok, akik elvégezték a piszkos munkát, és lőttek 2014 február végén Kijev főterén.

53 embert halt meg a lövöldözésben, 49 polgári személy és 4 rendőr. A négy év alatt Ukrajna egy viszonylag (a mostanihoz képest legalábbis) biztonságos, élhető és békés országból Európa legszegényebb országává vált, a mai napig időlegesen vagy véglegesen több millió ember, elsősorban fiatalok hagyták el az országot. Ukrajna a szétszakadás, és az új reintegrációs törvény miatt a totális háború szélére sodródott. Egykori pártfogóit, Franciaországot, Németországot ma már hidegen hagyják az ukránok szenvedései, az új washingtoni kormányban sincs már Victoria Nuland, aki egykoron süteményt osztogatott a tüntetőknek, vagy Joe Biden, aki akkoron gőgösen ült bele a miniszterelnöki székbe, hogy levezesse a soron következő ülést, s kikaparja fiának az Európába vezető gázvezeték tulajdonjogát. Ma az USA számára Ukrajna csak egy akadály, amellyel fékezni tudja Európa és Oroszország közeledését, azonkívül amerikai fegyvereket lehet titokban és nyilvánosan odaszállítani, amelyeket össze lehet mérni a Donbásszban található orosz fegyverekkel.

Neded Mirko – Zagráb

(Kuruc.info)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »