Megszólalt az Orbánt kifütyülő nőt kivezető biztonsági őr

Helyesen és jogszerűen járt el, amikor kivezette az Orbán Viktort kifütyülő nőt – állítja az Indexnek a magát „biztonsági őrként” jellemző András Róbert a tusnádfürdői eset kapcsán. A rendezvényen egy fotós, Borbáth Áron a hajánál fogva rántotta földre Ladó Andreát, aki a füttyszóval az erdélyi környezetszennyezésre akarta felhívni a figyelmet.

Amikor a nő jelezte, hogy együttműködik, lazított is a fogáson – mondta ezt András Róbert arra reagálva, hogy a portálnak biztonsági területen jártas források a látottak alapján hangsúlyozták, a fogás szakszerű volt, de az elvezetés után nem kellett volna még „kínozgatni” a nőt.

http://mno.hu/

Hírdetés

András Róbert a Dakota Security nevű romániai biztonsági cég ügyvezető-tulajdonosa, amely András szerint egy kis cég Csíkszeredában. A biztonsági őrt jól ismerő források szerint a Dakota szokta biztosítani a fideszes vagy a Fideszhez köthető rendezvényeket, valamint helyi sporteseményeket is.

A felvetésre azonban András az Indexnek azt mondta, cégének mindegy, ki van a színpadon, pártállástól függetlenül bárkinek dolgoznak, aki megfizeti őket. Andrásék néhány éve biztosítják a tusnádfürdői rendezvényt, korábban más cég végezte ezt a munkát. Arra pedig, hogy a portál forrásai szerint jóban van Orbán Viktor személyvédelmi környezetével, mindössze annyit mondott az Indexnek, hogy a tusnádfürdői rendezvényről valóban ismeri őket, de nincs ennél többről szó.

http://mno.hu/

Dakota ügyvezetője civilként dolgozik ezen a területen, korábban semmilyen rendvédelmi szervezetnek nem volt tagja. A hírekkel ellentétben Róbert Andrásnál sem fegyver, sem lövedékálló mellény nem volt Tusnádfürdőn. Andrást egyébként az Index forrásai olyan habitusú embernek ismerik, aki valóban azért avatkozott közbe, hogy a lányt védje.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »