Megszólalt a rendőrség: videó készült a menet közbeni traffipaxról

Videón mutatja be a rendőrség, hogyan dolgoznak a menet közben traffipaxoló autói.

A rendőri jelzéssel ellátott járművekkel a hasonló, mások életét is veszélybe sodró sofőröket kevésbé lehet kiszűrni a forgalomból: a szabályokat jellemzően csak addig tartják be, amíg a rendőrök látókörében vannak. A balesetek megelőzése érdekében a rendőrség ezért kombináltan alkalmazza az álló és a menet közbeni méréseket – közölte a Police.hu.

A rendőrség ugyanakkor cáfolja azokat a közösségi médiában terjedő híreket, amelyek szerint civil autókkal „letolják”, gyorshajtásba hajszolják az egyébként szabályosan közlekedőket. A rendőrnek nem fűződik érdeke a bírság kiszabásához. A menet közbeni mérésekre alkalmas kocsival ráadásul nem kell a mért járművel azonos sebességgel, sőt még csak ugyanabban a sávban sem haladni. A szabályszegésen ért járművet pedig ott állítják le, ahol azt biztonságosan meg lehet tenni – autópálya leállósávjában például nem.

Hírdetés

Ezek a rendőrség tanácsai, ha valakit agresszív, a követési távolságot be nem tartó sofőr próbál „letolni”:

Rendőri jelleget nélkülöző gépjárműveket a rendőrség korábban is használt közlekedésrendészeti ellenőrzés céljából. A baleseti helyzetre tekintettel 2018. április 16-án felújított és hitelesített FámaLézer készülékekkel szereltek fel civil jellegű szolgálati gépkocsikat.

Ezek az eszközök a sebességtúllépés dokumentálásán túl képesek más, menet közben elkövetett, a közlekedésbiztonságra veszélyes magatartások rögzítésére is. Ilyen jogsértés


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »