Megszólalt a látványos büntetőfékezés elkövetője

Azonosították a rendőrök az audist.

A gyanú és egy fedélzeti kamera tanúsága szerint egy Audi Quattro vezetője múlt héten kora reggel az M0 autóúton közlekedve indokolatlan fékezésre és irányváltoztatásra kényszerített egy vele azonos irányba közlekedő járművet. A sportkocsi sofőrjét a rendőrök rövid idő alatt azonosították..

A 43 éves B. Zoltán kihallgatásán azt mondta, a másik járművet lassúsága miatt jobbról megelőzte, mire annak vezetője dudálással és villogással adott hangot nemtetszésének. Ezt ő nem hagyta válasz nélkül, belassított, kihúzódott és mivel a mutogatás nem maradt abba, az esetleges problémát B. Zoltán megállást követően személyesen akarta tisztázni. Ezért akart visszasorolni a jármű elé, miközben egy játék-igazolványt lengetett ki az ablakon, a manőver közben nem sokon múlt összeütközésük. Végül a verbális csata elmaradt, mindketten folytatták útjukat.

Hírdetés

Előállításakor B. Zoltán ugyan emlékezett a történtekre, ám nem tulajdonított nagy jelentőséget neki, hisz szerinte ez egy mindennapos szituáció volt. Kihallgatásakor elismerte tettét és sajnálkozását fejezte ki, ugyanakkor hozzátette, a másik sofőr provokálta.

B. Zoltán ellen a további eljárást közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a Dunakeszi Rendőrkapitányság.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »