Megszólalt a lábadozó Varga Barnabás, az ütközés utáni első emlékei a mentőautóból valók

Megszólalt a lábadozó Varga Barnabás, az ütközés utáni első emlékei a mentőautóból valók

A németországi labdarúgó Európa-bajnokságon a skótok elleni csoportmérkőzésen súlyos fejsérülést szenvedő Varga Barnabás kizárólag a FradiMédiának adott interjút, miután hazatért szülőfalujába, Szentpéterfára. A beszélgetés során párjával, Laurával együtt elmesélik, mire emlékeznek a drámai pillanatokról, mikor tudtak először beszélni, hogyan teltek a kórházban, majd a sikeres műtét és a hazautazás után az otthon töltött napok, illetve mit jelentett nekik az a sok kedves és együttérző üzenet, amelyet a Fradi magyar válogatott csatára kapott.

számolt be a FradiMédiának Varga Barnabás.

mesélte a csatár.

Az ütközéssel kapcsolatban elmondta, hogy nem emlékszik semmire, az első emléke a mentőautóból van, hiába kommunikált a pályán, arról az időszakról minden kiesett, a kórházban történtek közül viszont már majdnem mindenre emlékszik.

„Visszanéztem párszor, nem rettenek el ilyenektől, benne van a fociban, főleg nálam. Elég sok beadásos párharcot vívok a tizenhatoson belül, úgyhogy abszolút benne van az én focimban az ilyen dolog. Annyira nem hat meg igazából, örülök, hogy ennyivel megúsztam, majd folytatjuk tovább.

mondta Varga, akit a szurkolók, a csapattársak, barátok, és más labdarúgók üzeneteiről is kérdeztek.

Rengeteg üzenetet kaptam, nagyon hálás is voltam érte. Hát most Griezmann pont annyira nem számít nekem, igazából örülök, hogy Magyarországon sokan aggódtak értem, családom, párom, Fradi-szurkolók, de most már minden rendben lesz, reméljük”

Hírdetés

mesélt a reakciókról Varga Barnabás, aki az események pszichikai feldolgozásával kapcsolatban elmondta,

„Biztos, hogy az első két felugrásnál benne lesz az emberben, de szerintem jön még egy ütközés, és utána már bátrabb lesz az ember és minden megy a régi úton”

Varga Barnabás barátnője, Skrapits Laura elárulta, a hazautazást követően egy napot töltöttek Budapesten, majd visszatértek Szentpéterfára, ahol a család és a barátok támogatásával, nyugodt környezetben tudtak pihenni. Laura párja ütközése után lement a pálya szélére, de ott semmilyen információhoz sem jutott hozzá. Később a mentő után tudott menni, este már a kórházban volt ő is.

A közeljövőről Varga elmondta, néhány napig még párjával pihen, majd csatlakozik az edzőtáborozó Fradihoz, hisz „sok idő nincs a pihenésre”.

Varga a Skócia–Magyarország Eb-csoportmeccs során ütközött a skót kapussal, Angus Gunnal, és még a levegőben elvesztette az eszméletét. Hosszas ápolást követően szállították kórházba, többszörös arccsonttöréssel és agyrázkódással. A támadó másnap sikeres műtéten esett át, majd a kórházban Marco Rossiék is meglátogatták. Végül két nappal később hagyhatta el a stuttgarti kórházat, ahonnan rögtön hazautazott Magyarországra.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »