Megszólalt a Klebelsberg Központ a makói vasalódeszkás tanár ügyében

Azt kérték a tankerülettől, hogy vizsgálja felül döntését, ám ezt nem tették meg.

Ahogy megírtuk, írásbeli figyelmeztetést kapott az a testnevelő tanár, aki a digitális oktatás bevezetésekor vicces videót készített diákjainak, hogy így motiválja őket. A felvételen vasalódeszkára fekve mutatja be a különböző úszásnemeket. A férfit a tankerület eltiltotta a diákoktól, át kellett adni a csoportjait. Az ügyben az oktatási jogok biztosa is vizsgálatot indított.

Hírdetés

A Klebelsberg Központ azt közölte, hogy a tanárraal kapcsolatban az intézményvezető és a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ, mint fenntartó hozott döntést.

„A tankerülettől kapott tájékoztatás alapján a videó miatt szülői bejelentés érkezett a tankerülethez. A tankerületi központ arra hivatkozott, hogy a videóban látható gyakorlat balesetveszélyes, ha azt a gyerekek utánozni akarják. A Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ emiatt döntött úgy, hogy munkáltatói intézkedéssel él” – írják.

A központ kérte a tankerületi központ vezetőjét, hogy vizsgálja felül a korábbi döntését, mert az eljárásával nem ért egyet, a tankerületi igazgató azonban ezt nem tette meg. A Klebelsberg Központnak nincs munkáltatói jogköre egyetlen pedagógus esetében sem, ezekkel az iskolaigazgatók, illetve a kinevezés és megszüntetés esetében a tankerületi igazgatók rendelkeznek – teszik hozzá.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »