Megszólalt a Kiss Lászlót kihallgató rendőr

A nemi erőszakkal gyanúsított Kisst és társait kihallgató rendőr szerint nem gyakoroltak nyomást a válogatott sportolókra. A volt úszókapitány azonban koncepciós perről beszél.

Mint arról portálunk is beszámolt, az RTL Klub megtalálta azt a nőt, akit 1961-ben Kiss László volt úszószövetségi kapitány két társával együtt megerőszakolt. Takáts Zsuzsanna az RTL Klubnak adott interjújából kiderült, hogy el akarta nyomni magában a történteket, munkamániás lett, sokat dolgozott, nem akart emlékezni az eseményekre, és az országosan ismertté, sikeressé vált sportvezetőre, Kiss Lászlóra is úgy tekintett, mint egy idegenre, olykor még örült is a sikereinek.

„Örülök, ha a hölgy él, mert így legalább esély van arra, hogy tisztázódjanak dolgok” – így reagált az ügy egyik érintettje, Kiss László, aki már kikérte a per aktáit, ugyanis szeretné bizonyítani, hogy koncepciós szempontok alapján született meg 1961-ben és ’62-ben az elsőfokú és a jogerős ítélet.

A Népszabadság megszólaltatta azt az rendőrtisztet, aki 55 évvel ezelőtt kihallgatta egyebek között kihallgatta Kiss Lászlót. Martinkó Károly elmondta, hogy a volt úszószövetségi kapitánynak nem lesz könnyű dolga. „A védelem azt állította, hogy a rendőrségen befolyásolták a tanúkat, köztük azt a karbantartó kőművest is, akinek vallomása perdöntő lehetett volna Kiss egyik tettestársa, Lantos László szerepének tisztázásában” – tette hozzá a már újságíróként dolgozó egykori rendőr. Hozzátette, hogy nem gyakoroltak nyomást a válogatott sportolókra. Sőt, lelkiismeretes kihallgatásra hívta fel kollégái figyelmét.

Hírdetés

Lantos a bírósági tárgyaláson arról beszélt, hogy szerinte megfélemlítették a kőművest, hogy ellene valljon. A karbantartó könnyeivel küszködve mondta, „eddig sajnáltalak, Lantos, de aki ilyen valótlanságot tud mondani rólam, azt nem sajnálom.” Lantos azt felelte: nincs rászorulva a tanú sajnálatára.

Aczél Endre nem elérhető

Valószínűleg törölte a Facebook-oldalát Aczél Endre újságíró, az oldal legalábbis már nem elérhető – szúrta ki az Index. A portál úgy véli ez azért történt, mert Takáts Zsuzsanna nyilatkozata után az újságíró újra a hölgyet hibáztatta.

Korábban a Népszabadság azért vált meg tőle, mert a Facebookon kifejtette: Kiss László úszóedző és társai 1961-ben nem követtek el csoportos nemi erőszakot, csak azért lett büntetőügy, mert az állítólagos áldozat szülei nem fogadták el, hogy a lányuk „szeretett kefélni”.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »