Megszólalt a káptalanfai mészárlás túlélője

Négy éven át szépen és jól élt Bécsben korábbi élettársával Szabina, a január 10-i családi mészárlás túlélője. A bűncselekmény napján az osztrák férfi felhívta Szabinát, hogy érkezik Káptalanfára a nő Bécsben hagyott dolgaival – nyilatkozta a Veol.hu kérdésére a január 10-i családi mészárlás túlélője. Mint mondta: este 10 körül érkezett meg a férfi, hozott rengeteg pénzt, amit belépve a házba a tűzhelyben azonnal elégetett, majd hirtelen előrántotta a fegyverét, és lövöldözni kezdett. Innentől kezdve nem tudja, mi történt, arra emlékszik csak, hogy kifutott a házból, rohant egy rokonhoz, ott feküdt hanyatt, várta a mentőket.

A pár négy évig élt együtt Bécsben, jó körülmények között, családi házban, sokat jártak múzeumokba, moziba, és semmi jele sem mutatkozott annak, hogy a férfi ilyen cselekményre képes. A nő takarítóként dolgozott, párja a biztosítási szakmában tevékenykedett az osztrák fővárosban. A férfi szülei meghaltak, van egy lánya, és egy unokája, de nem voltak jó viszonyban. Egy idő után sokat veszekedtek, ezért nő úgy döntött, visszaköltözik családjához, amit január 10-e előtt meg is tett.

Hírdetés

Szabina a kérdésre, hogy érez-e felelősséget a történtek miatt, úgy fogalmaz, nincs ilyen érzése, váratlanul érte őket az eset, nem ilyennek ismerte a férfit. Kapcsolatuk az utóbbi időben megromlott, emiatt vetett véget a kapcsolatnak. Úgy mondja, most jól érzi magát, boldog szerettei körében, édesapja hiánya viszont nagyon fáj mindenkinek.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »