Megszökött egy cigány rab Sopronkőhidáról – nem csoda, dolgozni kellett volna szegénynek

Megszökött munkavégzésének helyszínéről a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön foglalkoztatási programjában részt vevő egyik fogvatartott pénteken, a déli órákban – a büntetés-végrehajtási intézet és a rendőrség munkatársai azonnal megkezdték a 37 éves cigány felkutatását, amely jelenleg is nagy erőkkel tart.

A 37 éves férfi, aki a Sopronkőhidai Büntetés-végrehajtási Intézet fogvatartottja volt, 2018. január 12-én délelőtt – eddig tisztázatlan körülmények között – szökött meg. Jakab István körözését a Soproni Rendőrkapitányság rendelte el, az eljárást fogolyszökés bűntett megalapozott gyanújával folytatják – írja a rendőrség honlapja.

Hírdetés

A rendőrség kéri, hogy aki a szökött rab tartózkodási helyével kapcsolatban érdemi információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Soproni Rendőrkapitányságon, illetve névtelensége megőrzése mellett hívja a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságot a 06-96-417-329 hívószámon, a Telefontanú 06-80-555-111 zöldszámát, illetve a 112 központi segélyhívót.

A Kisalföld információi szerint a rab nem külső munkáról szökött meg, hanem a fegyházhoz tartozó valamelyik munkahelyről. Sopronkőhidán ugyanis a fogvatartottak jó része dolgozik; itt varrják a rabruhákat, van lakatosműhely, faipari műhely is.

A Sopron környéki főutakon az ellenőrzések miatt nagy a torlódás, a jelenlegi országhatáron is dugóra érdemes készülni az autósoknak.

Fontos információ, hogy – a rendőrségi körözési képtől eltérően – Jakab István kopaszra van nyírva, és körszakállat visel.

(Police – Kisalföld nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »