Megszereztük a DK-s képviselő tanácsadójának titkos naplóját

Megszereztük a DK-s képviselő tanácsadójának titkos naplóját

Meg nem nevezett forrásból szerkesztőségünknek sikerült megszereznie Varga Zoltán DK-s debreceni képviselő tanácsadójának titkos naplóját. Más esetekben tartózkodnánk egy ilyen intim dokumentum közlésétől, de most éppen azért teszünk kivételt, hogy bebizonyítsuk a városatyáról, nem ő maga ennyire elvarázsolt, pusztán arról van szó, hogy a kampányfőnöke egyszerűen egy párját ritkító troll.

Alább következnek a legutóbbi hetek naplóbejegyzései, amiket változtatás nélkül közlünk:

Vasárnap délelőtt

Arra ébredtem, hogy pittyeg a telefonom. Varga Zoli küldött egy sms-t, mindössze ennyi volt az üzenet: “Kiraktam”. Fogalmam sincs, mi a bánatra érti. Tegnap este kissé elhajoltunk a haverokkal csocsózás után, úgyhogy visszaalszom.

Vasárnap délután

Most, hogy magamhoz tértem, már kezd valami derengeni. Tegnap este felhívott Zoli, és izgatottan pattogott, hogy rég nem frissült a Facebook-oldala, kéne valami jó téma, itt van ez a menekültáradat, meg minden. És hogy írjak gyorsan valamit, amit közzétehet.

Hát én írtam. Gyorsan. A telefonomon. De álmomban sem hittem volna, hogy ez a féleszű tényleg kirakja. Tele volt olyan mondatokkal, hogy “a menekültek a járda szélén poroszkálnak” meg hogy “megvert kutyaként közlekednek”, sőt még olyan kifejezésekkel is teletűzdeltem, hogy gettó, szögesdrót, géppuskatorony, de még olyanokat is írtam bele, hogy fasizálódás meg koncentrációs tábor…

Azt hittem, rögtön levágja, hogy be vagyok állva, meg amúgy is szóltam neki, hogy csocsózni megyek a haverokkal, a harmadik félidőt pedig már a pultnál fogjuk lejátszani, de ezek szerint nem vette észre, hogy csak trollkodok vele, és az egész szöveg maga a megtestesült irónia.

Mindenesetre holnap veszek fel némi pártellátmányt, és megvásárolom Zoltán barátomnak az Idegen szavak szótárát. Szerintem nagy szüksége lesz rá a jövőben, ha még sokáig akar együtt dolgozni velem.

Szerda

Zoli boldog. Rárabolt a helyi média a Facebook-bejegyzésére, egyik-másik debreceni hírportál szó szerint leközölte. Én meg fogom a fejem, pedig ma már nem is vagyok másnapos. De holnap megint az leszek, ha ez így megy tovább. Ekézik a népek ezerrel a bejegyzése alatt, de Zoli boldog. Ezek a DK-sok mind elmeháborodottak. Legközelebb tutira egy másik pártnál vállalok tanácsadói munkát. Még szerencse, hogy a baloldal osztódással szaporodik.

Hírdetés

Hétfő

Na, most van nagy baj! Kitört a zendülés a debreceni menekülttáborban, és most már az országos média is Zoli poroszkálós bejegyzésén csámcsog. Ő maga sem boldog már, pont két perce hívott, hogy elküldjön a francba. Alig tudtam megnyugtatni. Mindenesetre összehívattam vele egy sajtótájékoztatót holnapra, addig meg majd csak kitalálom, hogy mit mondjon az újságíróknak, elvégre van itthon másfél üveg vodkám.

Kedd

Zoli hívott megint. És tombol. Nem érti, miért mondattam vele azt, hogy be kell zárni a menekülttábort. Én meg nem mertem azt felelni, hogy azért, mert be voltam állva, mint az elefánt. Az a helyzet, hogy én szentül meg vagyok róla győződve, rólam bárki levágja még telefonon keresztül is, hogy éppen tudatmódosító szerek hatása alatt állok. Na ja, talán nem az exnejemből kellene kiindulnom…

De akkor sem értem Zolit! Felhív, én mindvégig hülyeségeket beszélek, a háttérben pörög a csocsó, csilingelnek a sörösüvegek, meg üvölt ezerrel a Kokodzsámbó, és ő nem képes felfogni, hogy ilyenkor nem szabad engem komolyan venni! Hát az ilyen minek megy politikusnak? Oké, hogy a DK-nál nincs túl magasan a léc, de a jó életbe már!

Mindenesetre most el vagyok szalajtva a durva nénikémbe.

Szerda

Nincs itt semmi probléma! Felhívtam Zolit, és úgy néz ki, sikerült némi optimizmust vernem belé. A lelkére kötöttem, hogy fogjon mindent Orbánra, ez bármikor beválik. Azt kell mondani, a Fidesz gyűlöletkampánya vezetett oda, hogy a város lakói már nem fogadják el a migránsok jelenlétét, ezért kell elköltöztetni a tábort valami humánusabb miliőbe. Oszt csókolom… Jó ez a vodka, holnap veszek még belőle pár üveggel.

Csütörtök

Ennek a Zolinak tényleg ledobta az agya az ékszíjat. Éppen nyolc hétre vezettem a csocsóban, ráadásul a döntő partit játszottam, amikor idegesen felhívott, hogy most mit csináljon. Hát, mondom, osszál a menekültek közt hideg vizet, úgyis nagy a hőség… Erre ma olvasom a netet, és már meg is hirdette! Nemhogy vizet fog osztani a menekülteknek, hanem csokit is! Esküszöm az életemre! Ha nem a saját szememmel olvasom a hírt, el se hittem volna.

A srácok nem tudták, mi van velem, mert kiesett a kezemből a tablet, annyira röhögtem. Akkor sem kacagtam ekkorát, amikor Zoli a főtéren leöntötte magát jeges vízzel.

Péntek

Komolyan mondom, most már direkte szórakoztat az egész. Legközelebb arra veszem rá Zolit, hogy fogadjon örökbe egy afgán menekültet, és vigye haza. Szénné fogom röhögni magam, mert tutira megcsinálja… Na, elmentem csocsózni a haverokkal!

Itt ér véget az a napló, amiről most kénytelenek vagyunk bevallani, hogy nem is létezik. Csak mi találtuk ki az egészet. És hogy miért csináltuk? Mert annyira, de annyira szerettük volna, hogy az az ember, aki ugyan a DK színeiben, de mégiscsak Debrecen önkormányzati képviselője, ne saját jogon legyen ilyen! Pedig sajnos de.

Szebb Jenő – szebbjovo.hu


Forrás:szebbjovo.hu
Tovább a cikkre »