Megszelídülni a szeretet hatására – Idén is megszervezték a nyári oratóriumot Egerben

Évről évre sok fiatalt vonz az egri Don Bosco nővérek tábora, a nyári oratórium, amelyet idén „Az álom, mely álmodni késztet” mottóval hirdettek meg, utalva a szalézi rend alapítója, Bosco Szent János egy álmára, amelyet kilencéves korában látott, s amelyben a farkasok bárányokká szelídültek a szeretet hatására.

A nővérek egri közössége két hétig foglalkozik a táborban 135 gyermekkel, ahol a színes programok között nagy szerepet kap mindennap délelőtt az úgynevezett „nagycsoportos foglalkozás”. Idén két szent életű fiatal életpéldájával ismerkedhetnek meg a táborozók. A szervezők igyekeznek napról napra utat találni a gyermekek szívéhez, hogy segítsenek nekik életre kelteni álmaikat és valódi kapcsolatokat teremtve segíthessék őket Isten felé és a saját álmaik, céljaik felé.

A program reggel 7 órától kora estig tart, melyen együtt vesz részt a teljes tábor, valamint vannak beszélgetések és játékok, ahol korosztályi elosztásban tapasztalható meg a családias légkör és a szalézi pedagógia, melynek alapja a jelenlét és a feltétel nélküli szeretet. A programok között szerepel egy budapesti kirándulás, sportdélután, sőt még egy olyan nap is, amely során a gyermekek szentgyónáson is részt vehetnek. A kézműves-foglalkozásokon és a szervezett játékokon keresztül önfeledten, vidám hangulatban ismerhetik meg a szervezők, vagyis az animátorok a gyermekeket.

Hírdetés

A tábor minden napján szentmisén vesznek részt a szervezők a családokkal együtt, ahol elmélyülhet az idei program témája: hogyan tudjuk a mindennapjainkban megvalósítani, mi az Isten álma az életünkről. A tábor minden évben gálaműsorral és családi nappal ér véget, amelyen a táborozó gyermekek szülei és testvérei is részt vesznek.

Forrás: Egri Főegyházmegye/Domán Vivien

Fotó: Szent István Televízió/Federics Róbert

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »