Megszégyenítették a magyarok az EU-t

A magyarok elsöprő többsége mondott nemet a migránskvótára – írja címlapján a brit breitbart.com.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök egy óriási ökölcsapást vitt be az EU-nak, miután a szavazók több, mint 95 százaléka „hangosan” visszautasította a migránsok szétosztásáról szőtt terveket – írja a breitbart.hu.

Hírdetés

A honlap meglátása szerint a majdnem egyhangú vélemény nyilvánítást az EU sem hagyhatja figyelmen kívül. A magyar szavazók elsöprő többsége egyetért Orbán Viktorral abban, hogy az Unió nem gyakorolhat nyomást Magyarországra, hogy most már kinyilvánított akarata ellenére kötelezően migránsokat telepítsen a nyakára.

Ez a győzelem alátámasztja az Orbán kormány azon törekvéseit, hogy a magyar országgyűlés törvényeket hozzon, amivel tovább szigorítják az illegális bevándorlás szankcióit.

A Breitbart emlékezteti olvasóit, hogy Orbán Viktor a francia és német migránspolitikát önpusztítónak nevezte az EU-ra nézve. A közép és kelet-európai államok másként látják a helyzetet, melynek jeleként Lengyelországban az Év emberének választották a magyar miniszterelnököt. Az Európai Unió két része között fennálló konfliktus tovább éleződhet a magyar szavazás végeredményének hatására – zárja cikkét a brit honlap.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »