Megszállták a rendőrök az iskolákat

Megszállták a rendőrök az iskolákat

Már csaknem 3000 intézmény csatlakozott „Az iskola rendőre” programhoz, amelyről az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztályának vezetője osztott meg részleteket.

„Egyre nő a népszerűségük az iskolarendőröknek: kevés olyan alap- és középfokú intézmény van az országban, amelyik még nem igényelte a szolgáltatást” – mondta Óberling József, az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztályának vezetője.

„Az iskola rendőre augusztus elején megkezdi az iskolával kapcsolatos tevékenységeit,

ezáltal ez állami és társadalmi munka is, hiszen a rendőri állása mellett végzi” – fogalmazott Óberling József. A legtöbben azért vállalják, mert kötődnek az adott intézményhez: oda jártak fiatal korukban vagy ott tanulnak a gyerekeik.

Hírdetés

A nyári szünet utolsó hónapjában az iskolák környékét a tantestülettel és az utak fenntartóival közösen bejárják, és megvizsgálják, ellenőrizve, hogy a közlekedésbiztonsági szempontoknak minden megfelel-e. Ha probléma van, szeptemberig kijavíttatják.

Az igazi munka azonban a tanévkezdés után kezdődik:

az iskola rendőrei az osztályfőnöki órák mellett az iskola által szervezett programokon, de akár egész nyáron is rendelkezésre állnak. Elérhetőségük, telefonszámuk ki van függesztve az iskolában, így ha a gyerekek vagy a pedagógusok körében valami probléma jelentkezik és nincs más megoldás, akkor nyugodtan hívhatják az iskolarendőröket.

Nagyobb iskolákban két rendőr felel a biztonságért és a rendért,

mivel egy ember nem bírna el ennyi feladattal. Iskolai rendezvényeken a rendőrök szívesen tartanak előadásokat a közlekedésbiztonságról és a bűnmegelőzésről is, valamint a mindennapi élettel kapcsolatban is hasznos tudnivalókat osztanak meg a diákokkal, akik szeretik és mindig visszavárják az iskola rendőreit.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »