Megsoroztak egy ukrán katonai gépet a Krím félszigetnél

Rálőttek egy ukrán katonai teherszállító repülőgépre szerdán a Fekete-tenger felett az Oroszország által elcsatolt Krím félszigetnél egy fúrótoronyból.

Az AN-26-os gépet – amely gyakorlórepülést végzett – egy találat érte, személyzete nem sérült meg.

Az ukrán fegyveres erőknél közölték, hogy a gép burkolatán egy három centiméteres lyukat ütött a lövedék, amelyet az előzetes szakértői vizsgálatok alapján egy 5,4 kaliberű PK golyószóróból lőttek ki.

Hírdetés

Sztepan Poltorak ukrán védelmi miniszter a Facebook közösségi portálon fotókat tett közzé az eltalált repülőgépről, amelyeken jól létható a lövés ütötte lyuk. A tárcavezető jelentést tett az esetről Petro Porosenko ukrán elnöknek.

Az incidens tovább mérgezi a múlt vasárnap óta a kelet-ukrajnai fegyveres konfliktus kiéleződése óta az eddiginél is feszültebbé vált viszonyt Kijev és Moszkva között.

Oleh Csubuk, az ukrán haditengerészeti erők szóvivője a 112 hírtelevíziónak nyilatkozva leszögezte, hogy a gép gyakorlatozás közben nem követett el sem légtér-, sem jogszabálysértést. Leszögezte, hogy folytatják a haditengerészeti gyakorlatot, beleértve a repüléseket is, és a hadgyakorlat helyszínén nem kívánnak változtatni. Ukrán sajtóhírek szerint a gép, amelyre rálőttek, a térségben felfedezett egy orosz rakétairányító radarállomást.

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »