Megsérült a Mol üzemanyag-szállító vezetéke Gárdonynál

Megsérült a Mol üzemanyag-szállító vezetéke Gárdonynál

Szivárgott az olaj Gárdony zártkerti részén, a Géza Fejedelem út és az Almafa utca kereszteződésénél, miután a Mol Nyrt. földalatti üzemanyagszállító vezetéke megsérült. Az első hírek szerint a probléma nem érinti a város ivóvízhálózatát.

„Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Gárdonyi Zártkertben, a Géza Fejedelem út és az Almafa utca kereszteződésénél a Mol Nyrt. földalatti üzemanyag-szállító vezetéke megsérült, korábban szivárgott belőle az üzemanyag” – fogalmazott a város Facebook-oldalán Eötvös Pál, Gárdony polgármestere.

A vállalat szakemberei megkezdték a vezeték feltárását, a sérült vezetékrész javítását.

Fontos kiemelni, hogy – a polgármester beszámolja szerint – a talaj üzemanyaggal szennyezett részét elszállítják és cserélik, a közeli fúrt kutak vizeit hamarosan bevizsgálják. És a legfontosabb, a probléma nem érinti a város ivóvízhálózatát.

Gárdony Város Önkormányzata a környéken tartott állatok vízszükségletét biztosítja a munkálatok befejezéséig – összegezte a polgármester.

Hírdetés

A Mol az Index megkeresésére arról tájékoztatott, hogy a nyomásérzékelő rendszere szivárgást jelzett a Százhalombatta és Pécs közötti üzemanyag szállításra használt terméktávvezetéken, Gárdony közelében.

A vezetéket elzárták, a szállítást leállították.

A közel két méter mélyen található, sérült vezetékszakasz feltárását megkezdték, és megállapították, hogy a hibát a vezeték alsó részén egy repedés okozta. A társaság szakemberei a csőszakasz javítása mellett a hatóságokkal, az önkormányzattal és az érintettekkel folyamatosan egyeztetnek és megkezdték a helyzet azonnali kezelését.

„A terület pontos meghatározása, és a közeli fúrt kutak vizének bevizsgálása folyamatban van. A probléma nem érinti a város ivóvízhálózatát” – írta lapnak a társaság.

(Címlapképünk illusztráció.)


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »