Mégsem tér át Kolozs megye online oktatásra, inkább a kórházi ágyak számát növelték meg

Mégsem tér át Kolozs megye online oktatásra, inkább a kórházi ágyak számát növelték meg

Akkor kellene az iskoláknak online oktatásra áttérnie, ha a koronavírusos osztályok ágyainak 75 százaléka telítődik a megyében. Az utóbbi napok 30-40 ezres új napi fertőzöttségi számai miatt, eddig arra lehetett számítani, hogy jövő héttől Kolozs megyében áll be ez a helyzet, és térnek át online oktatásra a diákok.

Hírdetés

Sorin Cîmpeanu tanügyminiszter azonban a csütörtöki statisztikák alapján azt mondta, az ország egyik megyéjében sem érte el a Covid-osztályok telítettségi aránya a 75 százalékot, ezért jövő héttől sehol nem térnek át a tanintézmények távoktatásra.

Erre magyarázatul Tasnádi Szilárd, Kolozs megye prefektusa szolgált, aki a Szabadság szerint újságíróknak azt nyilatkozta, az elmúlt napokban 700-ról több mint ezerre bővítették a koronavírusos betegeknek szánt kórházi ágyak számát, ezért 65,4 százalékra csökkent a telítettségi arány.

Azaz lényegében megelőzték az online oktatásra való kötelezettséget, és így a Kolozs megyei tanintézményeknek sem kell jövő héten online-ra áttérnie. (Szabadság)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »