Mègsem olyan egyèrtelmű minden?

Mègsem olyan egyèrtelmű minden?

Elsők között vèdtem meg itt a blogomon a kirúgott szívsebészt. Azóta sok orvossal volt módom beszèlni, ès finoman fogalmazva mind àrnyalta a kezdeti kèpet. Ès most eljutott hozzàm egy orvos írása, ami teljesen új megvilágítàsba helyezi az ügyet. Kötelességem, hogy ezt (is) megosszam önökkel.

Kedves kollegak, en sem ertem, hogy miert kell ezen az ugyon ilyen sokaig ragodni. A sebesz kollega leirasa szamtalan szakmailag valotlan, de a szenzacio hajhasz media szamara konnyen felkaphato informaciot tartalmaz, idezem: 
— „Amikor észrevettem műtét közben, hogy szét van folyva a mellkasában a szilikon, ijedtemben azonnal hívtam a plasztikai sebészt. Improvizálnom kellett. Több kollégát is felhívtam, mire elvállalta valaki.” A mell implantatum soha nem volt a mellkasban, annak tartalma nem folyhat szet a mellkasban. Ha egy szivsebesz attol megijed, hogy egy emlo allomany ala vagy legrosszabb esetben a pectoralis ala behelyezett implantatum kilukadt akkor tenyleg nagy a baj. Az improvizacio az volt hogy elkezdett telefonalni???? Ezt en nem hivom improvizacionak. 
A jelen hozzaszolok kozul barki is elhiszi azt, hogy ez a kollega ijedteben kimosakodott a felig bevart graftot vagy billentyut ugy hagyta es elkezdett telefonalgatni…. Aztan volt egy plasztikai sebesz aki csak ugy raero idejeben gyorsan megcsinalta a telephely modositast az ANTSZ-nel modositotta a felelosseg biztositasat erre az uj telephelyre, majd bemosakodott. Ugye senki nem hiszi el ezt a meset. 

Hírdetés

De a baj nem is igazan itt kezdodik, ezutan gondolom a korhazi management vilagosan tudtara hozta, hogy jogilag es etikailag vallalhatatlan modon oldotta meg egy beteg implantatum cserejet. 
Ezutan tudta, hogy ujra implantatum csere lesz, a plasztikai sebesszel leegyeztette a mutetet, ismetelten a korhazi magas vezetes beleegyezese nelkul…… 
Ujabb idezet „A beavatkozás előtt konzultáltam plasztikai sebésszel, aki azt mondta: akkor járok jól, ha nem érintem az implantátum területét.” Ha szakmai javaslat ellenere olyan muteti beavatkozast valasztott ami a beteg szamar extra kockazattal jar akkor ez mar talan jogi kerdesse valtozik. Nemes egyszeruseggel ezt a mutetet median sternotomiabol kellett volna elvegezni. 
A kovetkezo szinten nevetseges leiras „Ám a műtét harmadik órájában azt vettem észre, hogy az egyik kampó mentén folyik bele a szilikon a megnyitott szívbe. A folyadék átszivároghatott a szövetek között. Ha a szilikon a vérbe kerül, az halált okoz.” Tehat a szovetek kozott atszivargo szilikon nem kerult a verbe a szovetek kozotti kapillarisokon keresztul?? De kezdett a nyitott szivbe folyni, nem volt szivo a mutoben???? Aztan meg plasztikai sebesz nelkul „kikapta” az implantatumot, akkor minek hivott plasztikai sebeszt. Hiszen a szivbe csordogalo szilikonos implantatumot nagyon helyesen eltavolitotta. 
„Aztán vettük észre, hogy a szivárgó szilikon miatt tüdővérzést kapott az asszony,” szivargo szilikon miatt tudoverzes MICSODA??? Mirol beszel?? 

Lehetne meg folytatni tovabb, de talan ennyi eleg hogy lassuk, hogy ez megint egy media szamara keszult, sok szakmailag hihetetlen csusztatast tartalmazo cikk. 

Azt gondolom ez a kollega feszegette a pofonos ladat ami aztan kinyilt. Igy jart, ha tenyleg olyan nagy szaktekintely konnyeden fog allast talalni maganak. Azt gondolom ebbol tanult es nem fog ilyen hibat meg egyszer elkovetni….De abban biztos lehet, hogy a Lajtan tul ilyen soha nem fordulhat elo.


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »