Mégsem öltek meg senkit Charlottesville-ben?

Mégsem öltek meg senkit Charlottesville-ben?

Amekkora felháborodás volt pár hete a virginiai Charlottesville-ben történt incidens miatt, amelynek során egy húszéves fiatalember az utcán randalírozó antifa csőcselék közé hajtott, akkora most a csend az egészről. Pedig a gázolót elfogták, és hamarosan bíróság elé kell állnia. Miért hallgat mégis a fősodratú média az ügyről? Azért, mert sajnos a békés tömegbe szándékosan belehajtó gyilkos szélsőjobboldali vadember meséje egyre inkább megdőlni látszik.

Már az események idején is rámutattak néhány érdekes részletre az interneten bőségesen fellelhető videófelvételeket elemző alt-right aktivisták. Így például, hogy a legjobb felvételeket egy CIA kémfőnök készítette, aki hogy-hogy nem, pont a megfelelő helyen állt a megfelelő időben, vagy hogy egy ritkán mutatott felvételen látható, amint másodpercekkel a gázolás előtt egy csorda megvadult néger botokkal üti az autót.

Hírdetés

A gázolás után napokon át krokodilkönnyeket hullatva mutogatták a CNN-en és más szélsőliberális tévécsatornákon az esemény egyetlen halálos áldozatának, Heather Heyernek az arcképét. Természetesen egy igen előnyös képet választottak, amelyen nem látszott, hogy Heyer visszataszítóan elhízott volt. Ettől persze még nem kell valakit megölni. Azonban a nyomozás bebizonyította, hogy Heyert nem is ölte meg senki. Nem az autó gázolta halálra, még csak sérülést sem szenvedett, hanem szívrohamot kapott. Krónikusan elhízott szervezete eleve rosszul viselte az aznapi meleget, órák óta a tűző napon menetelt társaival, és valószínűleg a látvány okozta stressz volt az utolsó csepp a pohárban, amit a szíve már nem bírt elviselni. Ez azonban egy egészséges embernek nem ártott volna meg, így ezt nem lehet James Alex Fields, a tömegbe hajtó Dodge Challenger nyakába varrni.

Fields továbbra is őrizetben van, ám emberölésért már valószínűleg nem kell felelnie, csak közúti veszélyeztetésért (reckless driving), aminek pár hónap börtön lehet a büntetése. Mivel azonban komoly bizonyítékok utalnak arra, hogy azért hajtott a tömegbe, mert a néger aktivisták megpróbálták összetörni a kocsiját és meglincselni őt, más kiút pedig nem volt, lehetséges, hogy még ez alól is fel fogják menteni.

#Charlottesville


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »