Mégsem ma született bárányok az érdi házfoglalók? Büntetőeljárást indított a rendőrség

Mégsem ma született bárányok az érdi házfoglalók? Büntetőeljárást indított a rendőrség

Múlt hét szerdán több konkrét kérdést tettünk fel a rendőrségnek az elhíresült érdi házfoglalás kapcsán. Ezekre az állami szerv kedd délután sem felelt érdemben, ellenben elküldte nekünk azt az állásfoglalását amit egy másik hírportálra hivatkozva fogalmazott meg.

A rendőrség szerint nem igaz, hogy az érdi egyenruhások tétlenül nézték végig, hogy az asszony házába több személy egyik napról a másikra beköltözött és az ott lévő bútorokat kidobálták, illetve zaklatták a nőt és lányait.”

A rendőrség ugyanis az irányadó tényállás alapján zaklatás- és rongálás vétség elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárást indított

– áll a hatóság közleményében. Ugyanakkor a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság nehezményezte, hogy arról nem adtak tájékoztatást, hogy az ominózus ingatlan „cseréje” (az igazság szerint nem tisztán csere, legfeljebb adásvétellel kombinált csere – szerk.) és az említett személyek oda történő beköltözésének jogszerűsége polgári peres eljárás tárgyát képezi, abban a rendőrségnek nincs hatásköre eljárni és döntést hozni.

Elismerte a hatóság azt, hogy érdi asszony többször a helyszínre hívta a rendőröket, de szerintük a kiérkező rendőrök a szükséges intézkedéseket megtették, egyszer sem zavarták el őket a házból az ott tartózkodó személyek. Nem igaz továbbá az sem, hogy a rendőrök jelenlétében bárki fenyegette vagy zaklatta volna az asszonyt és egyik lányát – legalábbis ezt állítja a rendőrség.

Hozzáteszik: az Érdi Rendőrkapitányságot korábban vezető Pintér Lajos r. alezredes vezetői kinevezésének visszavonása és a szóban forgó eset nincs egymással összefüggésben, a vezetőváltás nem konkrét ügyhöz kapcsolódó döntés eredménye volt. Mindezektől függetlenül a hétfői titokzatos tűzeset kapcsán a rendőrség ismeretlen tettes ellen emberölési kísérlet gyanúja miatt is nyomoz.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »