Mégsem lesznek a lelkészek egészségügyi dolgozók

Mégsem lesznek a lelkészek egészségügyi dolgozók

Anna Záborská (OĽANO), a parlament egészségügyi bizottságának alelnöke visszavonta azt a törvényjavaslatát, hogy a lelkipásztorok is egészségügyi dolgozónak számítsanak, és a lelki gondozás az egészségügyi ellátás részét képezze. Erről Jana Bittó Cigániková (SaS), a bizottság elnöke tájékoztatott kedden.

„Ezek a lelki szükségletek részét képezik minden ember alapvető (fizikai, pszichikai, szociális, lelki, másképpen mondva spirituális vagy egzisztenciális) szükségleteinek, nemcsak a hívőknek, vagy egy-egy konkrét valláshoz, egyházhoz, vallási csoporthoz tartozóknak” – áll a törvénytervezet indoklásában,

Hírdetés

Bittó Cigániková „teljesen feleslegesnek” nevezte a javaslatot. „Záborská kolléganő szerint a cél a lelki egészség megőrzése. Én inkább úgy gondolom, hogy sokak lelki egészségén valami más segítene” – mondta Cigániková.

A javaslatot Anton Szalay, az egészségügyi szakszervezetek elnöke is bírálta. Szerinte arról árulkodik, hogy az előterjesztőnek fogalma sincs a törvényalkotásról, és teljesen nevetségessé teszi azt. „Az egészségügyi alkalmazottaknak egy életen át képezniük kell magukat és meg kell felelniük a szakmai elvárásoknak” – emlékeztetett az Egészségügyi és Szociális Szolgáltatások Szlovákiai Szakszervezetének elnöke.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »