Mégsem kövezik halálra a buzikat Bruneiben – de csak addig, amíg a félreértéseket nem tisztázzák

Mégsem kövezik halálra a buzikat Bruneiben – de csak addig, amíg a félreértéseket nem tisztázzák

Mégsem kövezik halálra a buzikat Bruneiben, miután az apró délkelet-ázsiai ország szultánja bejelentette, hogy a halálbüntetésre érvényben lévő moratóriumot kiterjesztik erre a büntetőjogi kategóriára is.

Hassanal Bolkiah brunei szultán az iszlám böjti hónapot, a ramadánt köszöntő tévébeszédében jelentette be, hogy egyelőre nem lesznek kövezések.

Több mint két évtizede de facto moratórium van érvényben a Bruneiben a köztörvényes eseteknél, és ezt az iszlám szellemét követő büntetőtörvényre is kiterjesztjük – jelentette be az uralkodó. Bolkiah mindazonáltal továbbra is azt vallja, hogy sokan félreértik a törvényt, és ha ezeket a félreértéseket sikerül tisztázni, akkor világossá fog válni, hogy a törvény milyen célt szolgál.

Brunei hatalmas nemzetközi felháborodásra április elején léptette életbe a büntetőtörvénykönyv módosítását az iszlám előírásaira alapozva. Ezek között szerepel az is, hogy a kövezés általi halálos ítélet szabható ki arra, aki a saját nemének másik tagjával létesít szexuális kapcsolatot.

Hírdetés

A törvény életbe léptetése után nemzetközi mozgalom indult Brunei és az uralkodócsalád üzleti érdekeltségeinek bojkottja érdekében.

Az alig 420 ezer lelkes Brunei lakosságának többsége muszlim, és egyre jobban teret nyernek a konzervatív társadalmi szemléletű irányzatok. A szexuális devianciák képviselői ezért nem ritkán kénytelenek diszkriminációval szembesülni az országban.

(MTI nyomán)

A vádaskodás és nyomásgyakorlás zsidó módszertana

A ferde hajlam térnyerése (I. rész) – Az aknamunka évtizedei; zsidók, pedofilok és hedonisták

A ferde hajlam térnyerése (II. rész) – Perverz propagandisták és a médiatúlsúly


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »