Mégsem költözteti haza a sámándobot Szőcs Géza?

Az eredeti tervekkel szemben egyelőre mégsem épül fel a milánói világkiállítás magyar pavilonja Szombathelyen – írta az Index szerdán.

Újabb fordulat színesíti a milánói világkiállítás magyar pavilonjának eddig is izgalmas történetét. Úgy tűnik ugyanis, hogy a sámándobként elhíresült látványosság az eredeti tervekkel szemben egyelőre mégsem épül fel Szombathelyen – adta hírül az Index szerdán.

Hírdetés

Korábban Szőcs Géza kormánybiztos tényként közölte, hogy az expó végeztével – október 31-én zár a világkiállítás – az épületet lebontják, hazahozzák, a vasi megyeszékhelyen újra felépítik és egészségközpontot csinálnak belőle. A Magyar Közlönyben október 13-án megjelent kormányhatározat is ezt támasztotta alá, hiszen Szőcs Gézát bízták meg a munkálatok felügyeletével. Az Index azonban arról ír, a kormánybiztos nem is számolt a hazaszállítással, hiszen még a bontási engedélyezési eljárást sem indították el.

Ráadásul a pavilon itthon már az engedélyezési eljárás első szakaszában elhasalt, és a szombathelyi járási hivatal döntése ellen Szőcs Gézáék nem is fellebbeztek. A Magyar Nemzet információja szerint az örökségvédelmi területre tervezett pavilon megépítését a Forster Központ nem támogatta. Azért is érdekes mindez, mert a jövő évi költségvetésben 650 millió forintot különítettek el az épület bontására és utóhasznosítására. Építési engedély hiányában azonban egy éven belül aligha épül fel újra a pavilon.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »