Mégsem kell milliókat fizetnünk két visszaküldött bangladesi betolakodónak

Magyarország üdvözli az Emberi Jogok Európai Bíróságának (EJEB) döntését, amellyel elfogadták a magyar kormány fellebbezését azon két bangladesi menedékkérő ügyében, akiket a testület elsőfokú ítélete szerint 2015 őszén jogellenesen tartottak fogva, majd küldtek vissza Szerbiába – közölte Völner Pál igazságügyi államtitkár az MTI-nek telefonon adott szerdai interjújában.

Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára elmondta, hogy kezdetektől elutasították az EJEB elsőfokú ítéletét, miszerint Magyarország több ponton is megsértette az Emberi Jogok Európai Egyezményét, és ezért fejenként mintegy 5,8 millió forintot kell fizetnie a felpereseknek.

Hírdetés

“Látható, hogy a kormány minden eszközzel harcol a Soros-szervezetek migránsbiznisze ellen, Strassburgban is ezért fordultunk a nagykamarához” – mondta Völner, aki szerint “erkölcsileg is felháborító, hogy azért akarnak megbüntetni bennünket, mert betartottuk a schengeni szabályokat”.

Korábban írtuk: Ahmedék javára döntött Strassburg: hatmilliós kártérítést kellene fizetnünk nekik, amiért nem engedtük őket a 15 éves magyar lányok közelébe


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »