Mégsem kell elbúcsúznunk a nyártól, eddig tart a kánikula

Pénteken ismét több órára kisüt a nap, de délután erőteljesebb lehet a gomolyfelhőképződés, és elszórtan – nagyobb eséllyel az Északi-középhegységben és előterében, illetve délen – alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A szél zivatarok idején feltámadhat. Délután 30-36 fok várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntekre elsőfokú riasztást adott ki hőség miatt Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyére. A zivatar miatt elsőfokú riasztás lesz érvényben Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Vas, Veszprém és Zala megyében.

Hírdetés

Szombaton sok napsütésre van kilátás, egy-egy rövid ideig tartó zápor, esetleg zivatar legfeljebb az Alpokalján és a Bakonyban fordulhat elő. Időnként élénk lehet a keleti szél. A kora reggeli 15-22 fokot követően a csúcshőmérséklet 31 és 36 fok között alakul.

Vasárnap a Dunántúlon többfelé megélénkülhet a délies szél. A napsütést csak kevés felhő zavarhatja, csapadék nem várható. Marad a kánikula, 30-35 fokos maximumokkal.

Hétfőn még kitart a kánikula, 29-35 fokig melegszik napközben a levegő. Késő délután a nyugati, északnyugati tájakat záporokkal, zivatarokkal és erős, viharos északi-északnyugati széllel hidegfront érheti el. Kedden a Dunántúlon hűvös, őszies, a Dunától keletre továbbra is meleg, nyárias idő körvonalazódik. Az északi-északnyugati szél viszont sokfelé erős, a Dunántúlon viharos lehet – írja az Időkép.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »