Mégsem emelnek vádat a veronai tragédia buszsofőrje ellen

Az olasz sajtóértesülésekkel ellentétben nem gyanúsították meg, és vádat sem emeltek az 52 éves sofőr ellen, aki életveszélyes sérülésekkel élte túl a Verona melletti autóbusz-katasztrófát – írja a Magyar Idők.

Keddi olasz lapok arról írtak, hogy a rendőrség vádat emelt a magyar buszvezető ellen, aki Verona közelében nekiütközött az autópálya szalagkorlátjának, ezt az aznap délutánra tévesnek bizonyult hírt több magyar portál is átvette.

Borbély Zoltán ügyvéd olasz partnereivel egyeztetett, majd a lapnak elmondta: az olasz jogrendben halálesettel járó bűncselekmények vizsgálatánál kötelező az érintettek értesítése a vizsgálatról, tehát szó sincs gyanúsításról vagy vádról.

Hírdetés

DNS-vizsgálattal állapították meg, hogy az egyik Veronában ápolt túlélő az a sofőr, aki a baleset bekövetkeztekor vezetett. Ő jelenleg is mesterséges altatásban van, nem lehet vele kommunikálni, ezért a veronai államügyészség nyomozó ügyészei jegyzőkönyvben rögzítették az értesítést. Így van jogi lehetősége a hatóságnak az érintettel kapcsolatos, például az egészségügyi állapotára vonatkozó adatok hivatalos beszerzésére.

 

Forrás: VG

The post Mégsem emelnek vádat a veronai tragédia buszsofőrje ellen appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »