Mégsem büdös a szociknak a Jobbik

Mégsem büdös a szociknak a Jobbik

Mátészalkán informálisan összefog az MSZP és a Jobbik a Fidesz ellen – írja az Index.

Katona Péter leveti jobbikos gúnyáját a választások idejére, hogy az MSZP fel tudjon sorakozni mögéje – számol be a portál, mely felhívja rá a figyelmet, hogy a kisebb településeken gyakran szűnnek meg a hagyományos politikai szembenállások. „Szeretném a város életéből a nagypolitikát kizárni” – mondta Katona, aki szerint csak úgy lehet megdönteni a kormánypárti városvezetést, ha csak egy jelölt indul Hanusi Péter ellen.

A Jókai utcát nem zavarja a frigy

Először hallgatólagos együttműködést emlegetett Kövendy Zsolt, az MSZP egyetlen mátészalkai önkormányzati képviselője, aki hozzátette: „nem a támogatását választottuk, hanem azt, hogy vele szemben nem indítunk jelöltet”. Majd a baloldali politikus kifejtette, hogy itt semmiféle pártok közötti megállapodásról szó sincsen, de azért tolják egymást helyi szinten. A cikkből az is kiderül, hogy a Jókai utcában tudnak az ügyről, de most a „a Jobbikkal nem, nem, soha”–elv nem érvényes.

Hírdetés

Kibicek

„A DK kivételével az összes párt beállt Katona mögé” – közölte Kajus László, a Gyurcsány-párt mátészalkai választókerületi elnöke, aki nem röstellett kijelenteni, hogy helyi szimpatizánsaik egyik jelöltre sem fognak szavazni.

Némileg ellentmond a fenti kijelentésnek, hogy Sértő-Radics Istvánt, az Együtt országos elnökségének Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei tagja szintén kijelentette: az Együtt nem áll szóba a Jobbikkal.

A történethez azért az is hozzá tartozik, hogy Kövendy az Indexnek azt mondta, hogy „ismeretei szerint” helyi szervezete sem az Együttnek, sem a DK-nak nincsen, és „jelöltállítási szándékukat nem jelezték nekünk”.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »