Mégsem a kormányhivatalnokok viszik ki a nyugdíjasoknak szánt utalványokat

Mégsem a kormányhivatalnokok viszik ki a nyugdíjasoknak szánt utalványokat

Mégsem a kormányhivatalok dolgozói viszik ki a nyugdíjasoknak szánt 10 ezer forintos Erzsébet-utalványokat – tudta meg az atv.hu. Reggel Kósa Lajos Andy Vajna csatornájának Mokka című műsorában még azt próbálta elmagyarázni, hogy miért a kormányhivatalnokoknak hárul ez a feladat.

Az atv.hu azt írja: a szakszervezettel folytatott hétfő délelőtti tárgyaláson Lázár János azt mondta, nem a járási kormányhivatalok munkatársaival juttatják el a nyugdíjasoknak szánt 10 ezer forintos Erzsébet-utalványokat.

Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) elnöke a portálnak azt mondta: Lázár elfogadta az érdekképviselet érveit, és visszakozott az eredeti elképzeléstől. Arról, hogy ezek után miként juttatják el az utalványokat az érintetteknek, a miniszter ad majd tájékoztatást.

Elementáris tiltakozás a kormányhivatalnokok körében az Erzsébet-utalványok kézbesítése miatt

Orbán Viktor a múlt héten jelentette be, hogy minden nyugdíjas kap tízezer forintnyi Erzsébet-utalványt karácsonyra. Mivel a jelek szerint a Fidesz-KDNP népszerűségének fenntartása a legfontosabb feladat az országban, ezért a kormányhivatali dogozókat fognák be egy kicsit kampányolni, nekik lenne kötelességük személyesen felkeresni a 2,7 millió nyugdíjast és átadni az ajándékot.

Hírdetés

Orbán Viktor miniszterelnök a múlt héten jelentette be, hogy karácsonyig minden nyugdíjas kap 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt. Akkor arról döntöttek, hogy a Posta helyett a kormányhivatalok munkatársainak kell kivinniük az utalványokat, de ez komoly ellenállásba ütközött.

Kósa Lajos reggel a Mokkában még azzal magyarázta a döntést, hogy

„mivel a postás hozza a nyugdíjat, ha ő hozza ki az ajándék Erzsébet-utalványt is, akkor az a képzet keletkezhet, mintha ez egy rendszeressé váló juttatás lenne, ezt pedig el kell kerülni.”

Kósa nem érti, hogy mernek háborogni a kormányhivatalnokok

Aki még nem hallotta volna: Orbán Viktor a múlt héten jelentette be, hogy minden nyugdíjas kap tízezer forintnyi Erzsébet-utalványt karácsonyra. Az ajándékot azonban nem a Posta viszi ki, hanem a kormányhivatali dolgozók. A szakszervezetek tiltakoznak, mivel számításaik szerint mintegy 200 cím jutna átlagosan egy kormányhivatalnokra.

Kósa azt sem értette, hogy miért háborognak a hivatalnokok: „ha van munkaviszonya és adnak neki egy munkát, mi az, hogy azt mondja, hogy nem szeretné?!”


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »