Megsebesítették a dzsihadisták szóvivőjét

Egy légicsapásban megsebesült az Iszlám Állam (IÁ) nevű közel-keleti dzsihadista szervezet szóvivője, Abu Mohamed al-Adnáni – közölte csütörtökön az iraki hadsereg.

A fegyveres erők közleménye szerint a szóvivőt Irak nyugati részén, az IÁ egyik erősségének számító el-Anbár tartományban, Barvana településen sebesítette meg egy támadás néhány nappal ezelőtt. A terrorista „megerősített jelentések” alapján „nagy mennyiségű vért vesztett”, de nem halt meg. Azóta Irak második legnagyobb városába, a dzsihadisták kezén lévő Moszulba szállították kezelésre.

Hírdetés

Az Anbárban található Barvana településen és közelében több mint 100 dzsihadista harcossal végeztek az Egyesült Államok vezette terrorellenes koalíció légicsapásai az utóbbi napokban. A művelet célja az volt, hogy a légi támadásokkal támogatást nyújtsanak az iraki biztonsági erőknek, amelyek Anbárban próbálják visszaszorítani az IÁ csapatait.

Steve Warren amerikai ezredes, a terrorellenes katonai szövetség szóvivője nem tudta megerősíteni az iraki bejelentést, és közölte, hogy Abu Mohamed al-Adnáni nem szerepelt konkrétan a légi támadások célpontjai között.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »