Megrongálták a balfi zsidó munkatábort – majd lesz címlapja a libsi világlapoknak

A Miniszterelnökség közleményt adott ki, amelyben mélyen elítélték a balfi Nemzeti történelmi és irodalmi emlékhelyen álló szoboregyüttes megrongálását. A közleményben azt is írták, együtt éreznek a magyar határvidék egykori munkatáboraiban meggyilkolt zsidó kényszermunkások és más foglyok hozzátartozóival, valamint az emlékhely alkotóival

A balfi Nemzeti történelmi és irodalmi emlékhelyet 2008-ban avatták fel, az emlékmű a II. világháborúban Balfon működő kényszermunkatábornak, valamint a magyar irodalom és szellemi élet több kiválóságának állít méltó emléket, ugyanis feltehetően itt halt meg Szerb Antal is.

Hírdetés

A közlemény szerint a rongálás vasárnap történt, a kormány bízik abban, hogy a hatóságok mielőbb elfogják és felelősségre vonják a tetteseket.

A rongálásra a köztéri szobrokkal foglalkozó Köztérkép.hu is felhívta a figyelmet, az oldal egy fotót is közzétett a megrongált emlékműről, amin látszik, hogy a sírkőszerű táblákból álló kompozícióból hármat is ledöntöttek és darabokra törtek.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »