Megrohamozták a vadak a határkerítést, több százan jutottak be Ceutába

Megrohamozták a vadak a határkerítést, több százan jutottak be Ceutába

Több száz ember megrohamozta a határkerítést, és átjutott Marokkóból az észak-afrikai spanyol exklávé, Ceuta területére pénteken – közölték a helyi hatóságok. Becslésük szerint több mint 400-an jutottak be a Spanyolországhoz tartozó, és így az Európai Unió részének számító város területére.

Többségüket azonban már a határ közelében feltartóztatták a hatóságok – mondta Juan Ignacio Zoido spanyol belügyminiszter, aki Brüsszelben nyilatkozott spanyol újságíróknak, hozzátéve, hogy a határsértők körülbelül 20 százalékát keresik még.

Hírdetés

A spanyol sajtóban megjelent információk szerint összesen több mint 500 ember próbálkozott az átjutással. A nyolc kilométer hosszú, hat méter magas, szögesdrótokkal ellátott dupla kerítést több ponton, egyszerre rohamozták meg, hogy megosszák a határőrség figyelmét.

Ellentmondó információk jelentek meg arról, hogy kapukat áttörve vagy a kerítésen átmászva jutottak át, ezt egyelőre hivatalosan még nem tisztázták.

A Spanyol Vöröskereszt tájékoztatása szerint a határsértők közül 103-an, a csendőrök közül ketten sebesültek meg. Ebben az évben eddig mintegy 300 embernek sikerült átjutnia a határkerítésen Marokkóból Ceutába.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »