Megrendítő előzetesben láthatjuk Törőcsik Marit

Megrendítő előzetesben láthatjuk Törőcsik Marit

A váratlanul kómába esett Máriával (Törőcsik Mari) és a családjuk történetét kutató lányával, Olgával (Tóth Ildikó) indul az Aurora Borealis – Északi fény előzetese, ami a héten került ki a YouTube-ra. Mészáros Márta huszonhatodik filmje október 19-én kerül a hazai mozikba a Vertigo Média forgalmazásában. A forgatókönyvet a Napló gyermekeimnek rendezője közösen írta Pataki Évával és Jancsó Zoltánnal, a főszereplők közt pedig az említettek mellett Törőcsik Franciskát, Antonio de la Torrét, Cserhalmi Györgyöt és Monori Lilit találjuk.

Hírdetés

Az Aurora Borealis két idősíkon fut és a Bécsben élő sikeres ügyvéd, illetve édesanyja viszonyát boncolgatja. Egy frissen felfedezett titok után Olga elkezd kutakodni a múltban, és újabb sötét foltokra bukkan az ötvenes évek Európájából. 

„Mindig úgy voltam vele, hogy az emberi élet másodperceket jelent a történelemhez képest. Meg kell próbálni találkozni mindennel, ami különös és érdekes. Felfogni azt, amiben élünk. Legalább megérinteni az igazságot” – mondta még lapunknak adott márciusi interjújában a Kossuth- és Arany Medve-díjas, 86 éves forgatókönyvíró-rendezőnő.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »