Megrendezték a X. Kárpátaljai Nemzetközi Szobrásztábort

Megrendezték a  X. Kárpátaljai Nemzetközi Szobrásztábort

Megyénkben május 25-e és június 10-e között került sor a X. Kárpátaljai Nemzetközi Szobrásztábor megvalósulására, melynek a festői környezetben elhelyezkedő Kvitka Polonini szanatórium adott otthont.

A közelmúltban Volodimir Csubirko, a Kárpátalja Megyei Tanács elnöke és Bacskai József ungvári főkonzul meglátogatta a Matl Péter munkácsi szobrász és a Pro Arte Munkács civil szervezet által megrendezett X. Kárpátaljai Nemzetközi Szobrásztábort – tudatta közösségi oldalán Magyarország Ungvári Főkonzulátusa.

Hírdetés

Az ukrán, lengyel és magyar művészek alkotásaikat köszönetük jeléül azoknak a magyarországi határmenti települési önkormányzatoknak ajánlották fel,

amelyek a háború miatt otthonukat elhagyni kényszerült ukrán menekülteknek elsőként nyújtottak kenyeret, fedelet, biztonságot és vigasztalást Magyarországon.

Azoknak a közösségeknek, amelyek az utóbbi hónapokban csendben, keresztényi alázattal végezték és végzik önkéntes segítő munkájukat a bajba jutott ukrán emberek javára- áll a bejegyzésben.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »