Megrázó mondatok Michael Schumacherről

Megrázó mondatok Michael Schumacherről

Ha a Forma-1-es hírekről első kézből akarunk értesülni, feltétlenül figyelni kell az ismert újságíró, Frankl András szavaira. A most 84 éves sportriporter arról beszélt, hogy szerinte miért nem látjuk már élve Michael Schumachert, a hétszeres világbajnok pilótát.

Ismeretes, hogy Michael Schumacher kilenc éve, 2013. december 29-én szenvedett tragikus síbalesetet. A nyilvánosság előtt azóta sem jelent meg, svájci otthonában, a családja körében lábadozik. A nagy barát, Jean Todt szállít olykor némi információt az állapotáról, de semmi konkrétumot nem lehet róla tudni.

Frankl András a világon a leghíresebb magyar újságíró, aki a Forma–1-gyel foglalkozik. Szabad bejárása volt a sorozat mindenható urának, Bernie Ecclestone-nak a lakóbuszába, s manapság sem rendeznek nélküle fogadásokat Monacóban. Hazatérve most a gphirek.hu-nak adott interjúban – a sportá iráni szeretete, a volt pilótákkal való viszonya mellett – Michael Schumacher állapotáról is beszélt.

„Tavaly ott voltam az Amerikai Nagydíjon Texasban, Austinban. A Haas-istállónál egyszer csak szembejött velem Corinna Schumacher, a hétszeres világbajnok, kómában fekvő pilóta felesége. Amint megláttam, elkezdtem zokogni, még ő vigasztalt engem. Elmondtam neki, soha nem feledem el Michaelt, s hogy mennyi mindent jelentett nekem az ő barátsága, jelenléte a Forma–1-ben. Nem akartam semmit, eszembe se jutott, hogy bármit kérjek. Bármennyire is hülyén hangzik, akkor és ott én voltam a rajongó” – mondta.

Hírdetés

Frankl András hozzátette: „Szinte senki sem tudja elképzelni, hogy Corinna mi mindent tett meg eddig azért, hogy a férjét életben tartsa. Mindent eladtak, amit lehetett. Nézze, megrendítő lesz, amit most mondok, de azt

mindenkinek el kell fogadnia, hogy Michael Schumachert soha nem fogjuk már élve látni”

– fogalmazott.

A világ legfantasztikusabb dolgának tartaná, ha sikerülni megmenteni a német pilótát, de szavai szerint nem tudják. „Állítólag a szemével tud kicsit kommunikálni. Jean Todt az a jó barátja, akit beengednek hozzá, együtt ülnek a tévé előtt, nézik a futamokat.” És ez nem legenda, a családon kívül valóban csak ő mehet be hozzá – fűzte hozzá.

„Szerintem azért nem mondják meg, milyen valós esélyei vannak Michael Schumachernek, mert abban bíznak, hogy eljön a nap, amikor ez az agysérülés gyógyítható lesz. Hiszen a rákkutatásban is történtek előre lépések. Akkor itt miért ne jöhetne el egy csodálatos fordulat? Szerintem ez az oka annak, hogy életben tartják Schumachert, és azon imádkoznak nap mint nap, hogy a csoda bekövetkezzen. Én ugyanezt csinálnám. Sosem adnám fel a harcot az ő helyükben” – nyilatkozta a többi között az újságíró.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »