Megrázó fotók a halálos miskolci versenybaleset helyszínéről

Megrázó fotók a halálos miskolci versenybaleset helyszínéről

Leállították, majd le is fújták a szombati Miskolc-ralit, az országos bajnokság második fordulóját, miután a második gyorsasági szakaszon halálos baleset történt.

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) közleménye szerint a Rally1-es kategóriában versenyző Dudás Gergő, Tóth Zsolt páros versenybalesetet szenvedett, melynek következtében a navigátor olyan súlyosan megsérült, hogy életét veszítette. Dudás nem sérült meg komolyabban, de a mentőorvosok sokkos állapotban kezelték. Tóth Zsolt 48 éves volt.

„Zsolt régóta tagja a ralis társadalomnak, halála óriási veszteség mindannyiunk számára” – írta Facebook-oldalán az MNASZ, amelynek tájékoztatása szerint a baleset körülményeit a rendőrség bevonásával még vizsgálják.

Az MNASZ, a versenyigazgatóság, a rendező és a versenyzők képviselőjének javaslata alapján a felügyelő testület azt a döntést hozta, hogy a rendezvény nem folytatódik.

„Az MNASZ vezetősége, versenyzők, csapattagok és a ralis társadalom minden tagja együtt érez a versenyző hozzátartozóival, és ezúton őszinte részvétét fejezi ki Tóth Zsolt közvetlen családjának” – olvasható az MNASZ közleményében.

Holczer Dániel navigátor a Kossuth Rádiónak úgy nyilatkozott, hogy szörnyű tragédia történt, ami nagyon ritkán, de előfordul.

Hírdetés

Mint mondta: a világ legbiztonságosabb autóival versenyeznek, biztonsági terv, betartott és betartatott biztonsági követelmények mellett, de százezerből egyszer sajnos előfordulhat ilyen baleset.

Nincs garancia. Zsolttal most olyan tragédia történt, ami évtizedenként egyszer sajnos megtörténik – tette hozzá.

Hangsúlyozta, hogy „nagyon komoly személyiséget, egy nagyon komoly egyéniséget, egy értékes sportembert veszítettünk el ma”, és a versenyzőtársaknak egyértelmű volt, hogy egy ilyen baleset után nem folytatódik a viadal.

„Számunkra ez evidencia. Azt gondolom, abban a pillanatban, ahogy híre ment, mi történt Zsoltival, mindenki levette a bukósisakot és lekapcsolta a motort. Egy ilyen helyzetben, egy ilyen veszteség mellett, nem lehet tovább versenyezni” – mondta

Az MNASZ és a rendezők a Diósgyőri VTK stadionja mellett kialakított szervizparkban megemlékezést szerveztek.

Nagyvisnyó, 2020. augusztus 15.  Összetört versenyautó a Miskolc-rali Bánkút-Mályinka közötti gyorsasági szakaszán 2020. augusztus 15-én. A Rally1-es kategóriában versenyző Dudás Gergő, Tóth Zsolt páros a második gyorsasági szakaszon szenvedett versenybalesetet, amelynek következtében a navigátor olyan súlyosan megsérült, hogy életét vesztette. Dudás nem sérült meg komolyabban, de sokkos állapotba került.  MTI/Vajda János
Összetört versenyautó a Miskolc-rali Bánkút-Mályinka közötti gyorsasági szakaszán 2020. augusztus 15-én. A Rally1-es kategóriában versenyző Dudás Gergő, Tóth Zsolt páros a második gyorsasági szakaszon szenvedett versenybalesetet, amelynek következtében a navigátor olyan súlyosan megsérült, hogy életét vesztette. MTI/Vajda János
Nagyvisnyó, 2020. augusztus 15.  Rendőr helyszínel annak a balesetnek a helyszínén, amely a Miskolc Rally Bánkút-Mályinka közötti gyorsasági szaszán történt 2020. augusztus 15-én. A baleset során az autó navigátora az életét veszítette.  MTI/Vajda János
Rendőr helyszínel a baleset után. MTI/Vajda János
Nyitókép: Rendőr helyszínel annak a halálos balesetnek a helyszínén, amely a Miskolc Rally Bánkút-Mályinka közötti gyorsasági szaszán történt 2020. augusztus 15-én. MTI/Vajda János

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »