Megóvták a közbeszerzést (Kézdivásárhelyi uszoda)

Megóvták a közbeszerzést (Kézdivásárhelyi  uszoda)

Február elsején tárgyalja a bukaresti táblabíróság a kézdivásárhelyi uszoda építésére jelentkező cégek és az Országos Befektetési Társaság (CNI) közötti pert. A jogi eljárás oka, hogy a második helyezést elérő cég megóvta a közbeszerzési eljárást.

Bürokratikus akadállyal szembesülnek a kézdivásárhelyi uszoda ügyében – tájékoztatott Bokor Tibor polgármester. A városvezető szerint az egyik cégkonzorcium nem nyugodott bele a CNI döntésébe és megóvta a közbeszerzés eredményét. Az első és második vállalkozás árajánlata között alig 85 ezer lej volt a különbség. Ez egyébként várható volt, hiszen országos viszonylatban is jelentős értékű munkálatról van szó. A CNI úgy becsülte: a kézdivásárhelyi uszoda felépítése mintegy 92 millió lejbe kerül áfa nélkül, az eddig befektetett pénzösszeggel a szalagvágásig kb. 147 millió lejt – vagyis mintegy harmincmillió eurót – emésztene fel tehát a létesítmény felépítése.

Hírdetés

A peres, 9051/2/2022 számú iratcsomót 2022. december 29-én iktatták a bukaresti táblabíróságon (január 3-án jelent meg a bíróság honlapján), amely február elsejére ki is tűzte az első tárgyalást. A részt vevő felek a CNI (mint felperes), illetve a Contranscom Construcţii Benta Kft. mint a Contrasncom Construcţii Benta Kft. és a Concelex Kft. konzorcium vezetője, illetve a MIS Grup Kft. mint a MIS Grup és a Viaduct Kft. közti társulás vezetője.

A versenytárgyalást a Benta által vezetett csoport nyerte meg, a versenytársa a Közbeszerzési Panaszok Tanácsánál (CNSC) óvta meg az eredményt, aminek helyet is adtak. Információink szerint a versenytárgyalásra egy háromszéki építőipari cég is jelentkezett, de az ajánlatuk mintegy hárommillió lejjel volt magasabb, mint az említett két konzorciumé.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »