Megölték az Iszlám Állam két fegyveresét

A szaúdi biztonsági erők az Iszlám Állam szélsőséges iszlamista csoport két feltételezett fegyveresét megölték, három társukat pedig őrizetbe vették a fővárosban, Rijádban és az ország keleti részén található Dammámban tartott összehangolt razziák során – közölte hétfőn a belügyi tárca.

Az SPA állami hírügynökség jelentése szerint a férfiak az IÁ egyik sejtjéhez tartoztak, amely „haladéktalanul” terrortámadást akart elkövetni. Az egyik helyszín, ahol a hatóságok razziát tartottak, egy bombagyár volt a rijádi belügy leírása szerint.

A világ első számú kőolaj-exportáló országa a terrorveszély fokozódása miatt aggódik, amióta az IÁ felszólította a támogatóit, hogy hajtsanak végre támadásokat Szaúd-Arábiában, és egy több, halálos áldozatokat követelő támadásra sor is került.

Hírdetés

A hatóságok közölték, hogy szombaton a csoport egyik feltételezett tagját, egy tizennyolc éves férfit öltek meg, a fivérét pedig őrizetbe vették. A testvérpár elrabolta egyik unokatestvérüket, és filmre vették a kivégzését, és három másik embert is megöltek az észak-szaúdi Háil tartományban.

A múlt hónapban az IÁ egyik öngyilkos merénylője legalább tizenöt embert ölt meg a szaúdi biztonsági erők tagjai által látogatott egyik mecset elleni támadásban, a terroristák több más támadást is elkövettek síita mecsetek ellen Szaúd-Arábiában és a szomszédos Kuvaitban.

A szaúdi hatóságok közölték, hogy lecsapnak a fegyveresekre. Júliusban arról számoltak be, hogy az Iszlám Állam 431 feltételezett tagját vették őrizetbe.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »