Megölte "magyar származású" testvérét egy magyar állampolgárságú férfi Münchenben

Őrizetbe vettek egy magyar férfit a hatóságok Magyarországon, akit a német rendőrség azzal gyanúsít, hogy köze lehet a múlt héten egy müncheni luxuslakásban holtan talált, magyar származású nő halálához – számolt be róla csütörtökön a Süddeutsche Zeitung című német lap.

A 38 éves nő holttestére a München egyik elővárosa, Isarvorstadt területén fekvő lakásán találtak rá.

A német rendőrség közleménye szerint a magyar hatóságok segítségével fogták el a 36 éves férfit, a nő öccsét Magyarországon, és gyorsított kiadatási eljárást követően a napokban átadták a német hatóságoknak.

A nyomozók úgy vélik, az asszony pénze jelenthette a gyilkossághoz vezető motivációt. A férfi egyelőre nem tett vallomást.

Hírdetés

A nő kilenc éve élt Németországban, München környékén. Férje, aki több sikeres cégnek alapítója, társtulajdonosa vagy vezetője volt Puchheimben és Wolfratshausenben, 2014 nyarán halt meg.

A házaspárnak nem voltak gyermekei. Harminc évvel idősebb férje halála után az asszony Münchenbe költözött, és luxuslakást bérelt Isarvorstadtban.

A házat, ahol a gyilkosság történt, acélajtó védte és portás őrizte. Így a rendőrség abból indult ki, hogy az asszony ismerte a tettest, és maga engedte be lakásába.

A nyomozók megállapították, hogy a nő költözni készült, és testvére azért érkezett Münchenbe, hogy ebben segítsen neki.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »