„Megölnek, ha elmondom”: az anya is tudta, hogy lánya az apa szexrabszolgája

„Megölnek, ha elmondom”: az anya is tudta, hogy lánya az apa szexrabszolgája

Interjút adott a Hír TV Riasztás stábjának az a húszéves boldvai lány, akit saját apja szexrabszolgaként tartott fogva éveken át. Az anya is tudott mindenről. A lánynak két gyereke is született az apjától. A másodikat a szülei elvették tőle, és megölték – írja a Hirtv.hu.

„Megölnek, ha elmondom az igazat” – így fenyegették a szülei éveken át Aranyosi Szandrát, akit, saját apja tartott szexrabszolgaként, bezárva a házban. A most 20 éves lány azt mesélte a Riasztásnak, hogy az apja tízéves kora óta hetente megerőszakolta őt. Amikor először bántotta, szólt az anyjának, de ő sem csinált semmit. Majd a lány 14 éves korában terhes lett – olvasható a portálon.

– Szóltál valakinek?
– Hát anyának.
– Mit mondott?
– Azt mondta, hogy hallgassam el, majd ők felnevelik.
– De akkor az édesanyád tudta, hogy az a baba, akivel 14 éves korodban terhes lettél, az édesapádtól van?
– Igen, tudta.

A család hónapokig titkolta a fiatal lány terhességét, majd amikor már hét hónapos terhes volt, elvitték a védőnőhöz.

– És ott nem kérdezték meg tőled, hogy ki a kisbaba édesapja?
– Kérdezték, anyuék úgy tettek, hogy más ember nevét mondjam.

14 évesen szülte meg első kislányát. Az újszülött papírjaira azt írták, hogy apja ismeretlen. Miután hazament a kórházból, az apja tovább erőszakolta, ütötte, verte. Hiába könyörgött neki, hogy hagyja abba. Azt mondja: apja minden erőszak előtt és után megverte, megkínozta. Ha szólt az anyjának, tőle is kapott. Majd két éve ismét terhes lett.

– Kértél segítséget?

Hírdetés

– Anyától. Mondta, hogy majd elvetessük, de nem lett belőle semmi. Azt is titkolta. Nem engedtek ki a házból.

Mikor kiderült, hogy megint terhes, teljesen elzárták a külvilágtól. Az apja ugyanúgy erőszakoskodott vele. A szülei mindent elkövettek, hogy a lány elvetéljen: „Rugdosták a hasamat. Meg ütöttek. Bő ruhát adtak rám, leszíjazták a hasamat.” De Szandra nem vetélt el. Megszülte apja második gyerekét is. Otthon, az anyja segítségével.

– Fájásaim voltak hajnalba. Nyögtem az ágyba, kijött a gyerek. Utána én elájultam. Mire felköltem anyáék elizélték a gyereket.
– Mit csináltak vele, hova tették?
– Elrejtették. Azt mondták, hogy elrejtik. Másnap felkeltem, takarítottam. Megtaláltam az ágyneműbe, egy táskába. Anya kikapta a kezemből, visszarakta. Kérdeztem, hogy miért tették oda? Nem mondtak semmit. Lepofozott.

Szandra másnap nagyon rosszul lett, bevitték a kórházba. Ott derült ki, hogy nemrég szült.

– A kórházban mit kérdeztek tőled?
– Hogy hol a gyerek? Először megijedtem, és azt mondtam, hogy a vécébe szültem meg. Utána jött egy rendőrnő, avval elbeszélgettem, és őneki mondtam el, hogy hol van.
– Azt is elmondtad neki, hogy ki a gyereknek az édesapja?
– Nem, féltem. Mert anyáék, még oda is bejöttek fenyegetni.

Ekkor indult a rendőrségi nyomozás. Az újszülöttet az ágyneműtartóban találták meg rongyokba csomagolva, ebben a táskában. A szülőket letartóztatták, most emelt vádat ellenük az ügyészség.

„A nyomozás elején még arra voltak adatok, hogy a nő titkolta szülei előtt is a terhességét, és gyakorlatilag egyedül hajtotta végre a cselekményt. A nyomozás azonban feltárta azt, hogy a fiatal nőt az apja tízéves korától erőszakkal szexuálisan zaklatta, szexuális cselekményekre kényszerítette, amelyről tudott az édesanya is, aki ezt gyakorlatilag passzívan tűrte, ezzel segítséget nyújtva cselekvőségéhez, ezzel veszélyeztetve az akkor még kiskorú lány testi, erkölcsi, érzelmi fejlődését” – közölte Martossy György, Borsod-Abaúj Zemplén Megye főügyészhelyettese.

„Megölnek, ha elmondom az igazat. Azt akarták, hogy mindent én vigyek el. Én vigyem el a balhét” – Szandra azt mondja: amikor kiengedték a kórházból, nem mert hazamenni. Ismerősökhöz költözött, egy másik faluba. De a szülők ott is megtalálták.

A lánynak hét testvére van. Összesen tízen laktak egy pici boldvai házban. Teljesen érthetetlen, hogy nem tűnt fel senkinek, hogy az apja éveken át verte, kínozta, erőszakolta őt. Miért nem hallotta meg senki a segélykiáltásait.

További részletek a Hír TV Riasztás című műsorának október 24-i adásában.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »