Megöléssel, torka elvágásával fenyegették a 80 éves, gondozásra szoruló nénit

Megöléssel, torka elvágásával fenyegették a 80 éves, gondozásra szoruló nénit

Megöléssel, torka elvágásával fenyegették a 80 éves, gondozásra szoruló nénit

Vádat emelt a Szegedi Járási Ügyészség azzal a szegedi párral szemben, akik 2018. év tavaszától félelemben tartották a nő idős, beteg édesanyját.

Hírdetés

A vádirat szerint a vádlott 2018 januárjában odaköltözött egy Csongrád megyei faluban lakó idős édesanyjához, aki betegsége miatt ápolásra szorult. Hamarosan öröklési szerződést is kötött vele, az ingatlan fejében vállalta gondozását, ápolását. Nem sokkal ezután a lakóházba beköltözött a vádlott élettársa is.

A férfi és a nő kapcsolata 2018 tavaszára megromlott az idős sértettel, őt többször „vén mocsoknak” nevezték, valamint hasonló, trágár jelzőkkel illették. Járóbotját elvették tőle, a falakról a sértett közlekedését segítő kapaszkodókat leszerelték annak érdekében, hogy a házba bejutását megnehezítsék. A vádlottak többször fenyegették meg a 80 éves asszonyt azzal, hogy megölik, megfojtják, elvágják a torkát, nem egyszer úgy, hogy álmából ébresztették őt fel.

Az egyik ilyen eset után a sértett a rendőrségre akart telefonálni, azonban lánya lefogta a készüléket, míg élettársa kihúzta a vezetéket a falból. Ezt követően kétszer az asszonynak sikerült értesítenie a hatóságot, azonban a járőrök távozása után a vádlottak újra azzal fenyegették meg, hogy levágják a fejét, illetve agyonütik, ha még egyszer hívja a rendőrséget, vagy feljelentést tesz.

A sértett a sérelmére elkövetett bűncselekmények miatt végül 2019 augusztusában feljelentést tett, és kérte a lányának megbüntetését.

A járási ügyészség a vádlottakat – mint társtetteseket – büntetőügyben elkövetett kényszerítés bűntettének kísérletével, kapcsolati erőszak bűntettével, valamint zaklatás bűntettével vádolja.

A távoltartás hatálya alatt álló vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »