Megoldódhat a Seres-gyilkosság

Akár a nyomozás is újraindulhat az 1999-es Seres-gyilkosság ügyében. Bár a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) szervezett bűnözés elleni osztálya tavaly eredménytelenül fejezte be a gyilkosság felgöngyölítését, a legfrissebb információk szerint mégis fordulat állhat be az ügyben.

Lapunk a nyomozásra rálátó forrásból úgy értesült, újabb vallomás született a gyilkossággal kapcsolatban. Ebben állítólag nemcsak a két végrehajtót, hanem a megbízót is megnevezi az előttünk ismeretlen tanú. A rendőrség egyelőre nem kívánt reagálni a fejleményre, ám elképzelhető, hogy az értékelés-elemzés és a korábbi beszerzett információkkal való összevetés után úgy döntenek, hogy újraindítják a nyomozást.

A hazánkban működött orosz maffiával jó kapcsolatokat ápoló 45 éves Seres Zoltánt és olasz útitársát, Sforza Nazzarenót 1999. április 12-ésn Leányfalu belterületén ölték meg. A két férfi Seres leányfalui lovardájába tartott, amikor a Táncsics utcában egy motoros a vállalkozó Bentley típusú méregzöld luxusautója mellé hajtott, majd egy AK–47-es gépkarabéllyal végzett a sofőrrel és utasával. A Bentley hátsó ülésén utazó testőr a fegyvert látva lebukott az ülések közé, így sértetlenül megúszta a merényletet.

Hírdetés

Portik volt a megbízó

Később, egészen pontosan 2012-ben több tanú is megnevezte a merénylőket és a megbízót is. Emiatt büntetőeljárás indult Portik Tamás és B. László ellen. A gyanúsítás szerint Portik megbízásából B. lőtte le Serest és útitársát. A motort Radics Attila vezethette, ő 2002-ben családjával együtt tűnt el tárnoki házából. A rendőrök a házban talált vér- és egyéb nyomok alapján azt valószínűsítették, hogy Radicsékat elrabolták és vélhetően meggyilkolták. Portik és B. László ellen 2014 augusztusában a Fővárosi Főügyészség megszüntette a nyomozást, mondván: nem bizonyítható a vádemeléshez szükséges megalapozottsággal az, hogy a bűncselekményt a gyanúsítottak követték el, az NNI pedig félretette a Seres-aktákat.

A legújabb vallomás tartalmáról csak annyit tud az ügyet ismerő forrásunk, hogy az egyik megnevezett ezúttal is Radics Attila. Amennyiben ez így van, nemcsak a Seres-merénylet oldódhat meg, hanem a Radics család rejtélyes eltűnése is.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben is megjelent. A megjelenés időpontja: 2015. 10. 24.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »