Megoldódhat a maláj gép rejtélye

Megoldódhat a maláj gép rejtélye

Feltehetően az eltűnt malajziai repülőgéphez tartozó tárgyakat észleltek az Indiai-óceánon.

Feltehetően az eltűnt malajziai repülőgéphez tartozó tárgyakat észleltek az Indiai-óceán déli részén – közölte vasárnap Tony Abbott ausztrál kormányfő, aki gyorsan hozzátette, túl korai lenne megerősíteni, hogy ezek a tárgyak a két hete eltűnt MH-370-es járaté. Hangoztatta, előző nap egy ausztrál repülőgép számos tárgyat észlelt, amelyek kisebb területre összpontosultak.

„Nyilvánvalóan mielőtt részletekbe bocsátkoznának arról, hogy milyen tárgyakról lehet szó, ki kell emelni (a tengerből). Egyelőre azonban túl korai lenne végleges következtetést levonni” – mondta.

Szólt arról is, hogy az eltűnt Boeing 777-es gép kutatásába négy újabb – két kínai és két japán – repülőgép kapcsolódott.

Újabb műholdfelvételek

Azzal kapcsolatban, hogy szombaton Kína újabb műholdfelvételeket hozott nyilvánosságra, Tony Abbott azt mondta, azokon legalább egy nagy tárgy látható. Szerinte egyre nagyobb a remény arra, hogy a hatóságok megoldhatják az eltűnt repülőgép rejtélyét.

Kína szombaton azt közölte, hogy a „déli kutatási övezetben¨ (az Indonéziától az Indiai-óceán déli részéig terjedő térségben, az ausztráliai Perthtől 2500 kilométerre) a műholdfelvételeken nagyon nagy, 22-szer 30 méteres tárgy látható.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »