Megnyitották a 13 éves Niña Ruiz Abad boldoggá avatásának egyházmegyei szakaszát

Megnyitották a 13 éves Niña Ruiz Abad boldoggá avatásának egyházmegyei szakaszát

A Fülöp-szigetek északi részén található laoagi egyházmegye hivatalosan megnyitotta Niña Ruiz Abad, egy 13 éves lány boldoggá avatásának egyházmegyei szakaszát, akiről úgy tartják, hogy az imádság, az odaadás és az életszentség jegyében töltötte életét ezen a világon. Ő lesz az, akit a Fülöp-szigeteki egyház bemutat majd a Szentatya által május 25–26-ára meghirdetett gyermekek első világnapján.

A laoagi Szent Vilmos-székesegyházban – a városban, ahol a lányt eltemették – tartott ünnepélyes szertartáson Renato Mayugba püspök a hívek lelkes tömegének bejelentette: „Megkezdjük Niña életének vizsgálatát, hogy kiderítsük, valóban elmondhatjuk-e, hogy Isten méltóztatott őt a szentek körébe felvenni”. Ebben a fázisban egy erre a célra létrehozott egyházmegyei törvényszék létrehozásával összegyűjtik azoknak a híveknek az írásait és tanúvallomásait, akik ismerték Isten szolgálóját Niñát.

„Mi megtesszük a magunk részét, de minden Isten kezében van – hangsúlyozta Marlo Peralta, Nueva Segovia érseke az ügyet megnyitó szentbeszédében. – De egy dolog biztos: Niña most a keresztény élet példaképeként áll előttünk és a hívek előtt szerte a világon, különösen a gyermekek és a fiatalok előtt. Életében a szentség útját választotta, közel akart lenni Isten szívéhez, elfogadta és hűséges volt Isten akaratához egész életében. Jelenleg is kérjük a közbenjárását, és továbbra is dolgozunk az ügyéért, imádkozunk és reméljük, hogy egy napon, ha Isten is úgy akarja, az Anyaszentegyház Szent Niña Ruiz-Abadként fogja őt nekünk bemutatni” – tette hozzá.

Niña Ruiz Abad 1979. október 31-én született Quezon Cityben (Metro Manila, manilai agglomeráció), de a Fülöp-szigetek északi részén fekvő Ilocos Norte tartománybeli Sarratban élt, 10 éves korában megbetegedett hipertrófiás kardiomiopátiában, egy gyógyíthatatlan betegségben, amely korlátozza a szívből kiáramló vér útját. Betegsége éveit belső békével és örömmel töltötte, Jézus Krisztus állandó társaságában. Mindig a nyakában hordta a rózsafüzért, tisztelte a Szentháromságot, és mély szeretetet érzett az Eucharisztia iránt, amelyben mindennap részesült. Ezenkívül, iskola előtt és után, meglátogatta a Laoagban található Kármel-hegyi Szűzanya-kápolnát.

Hírdetés

A lány arról is ismert volt, hogy mindenkinek hangoztatta mottóját: „Isten az első”. Ezekkel a szavakkal „megfertőzte” az egész osztályt, és hamarosan ez lett a közös mottó – emlékeznek vissza egykori osztálytársai. A jótékonyság példaképének is tartották, hiszen szerette megosztani, amije volt, mindenkit meghallgatott, és mindenkivel törődött. 1993. augusztus 16-án halt meg, miután szívrohamot kapott az iskolában, ahol nagyon szeretett lenni, és ahol megoszthatta Isten szeretetét osztálytársaival és barátaival.

Fordította: Hollósi Judit

Forrás: Fides

Fotó: Wikipedia

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »