Megnyitott az első évfolyam az Idősek Egyetemén

Megnyitott az első évfolyam az Idősek Egyetemén

Megnyitott az első évfolyam az Idősek Egyetemén Károly Zsolt2024. 10. 10., cs – 11:28 Pozsony |

A Pozsonyi Szlovák Egészségügyi Egyetem (SZU) Orvostudományi Kara megnyitotta az első évfolyamot az Idősek Egyetemén. A program hallgatói ünnepélyes beiktatási ceremónián vettek részt. A program célja, hogy támogassa az aktív és egészséges életmódot új ismeretek megszerzésén keresztül.

„Ez a nap az eltökéltségetek, vitalitásotok és az ismeretszerzés iránti folyamatos érdeklődésetek szimbóluma. Új oktatási lehetőségekbe belevágni ebben az életszakaszban a belső erő és inspiráció hihetetlen megnyilvánulása” – mondta Ladislav Kužela, az SZU Orvostudományi Karának dékánja a hallgatóknak.

Hírdetés

Szerinte az idősek ezzel a lépésükkel megmutatták, hogy az életkor csak egy szám. 

„Az oktatás, a kíváncsiság és az előrehaladás iránti vágy nem ismer határokat. Az, hogy jelen vannak ezen az egyetemen, bizonyítja, hogy az ismeretek iránti vágy az élet folyamatos részévé válhat” – tette hozzá.

Az intézmény lehetőséget biztosít az időseknek, hogy folytassák az élethosszig tartó tanulást, különös tekintettel az orvostudományi témákra. Szakmai előadásokat, workshopokat és vitákat kínálnak számukra. Ez az új oktatási program a kar újabb lépése az aktív öregedés támogatása és a betegségek megelőzése felé, az oktatás és az élethosszig tartó fejlődés támogatása által.

(tasr)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »