Megnyitott az átnevelő tábor: Kelifa megtanulhatja, hogy nem mindenki prosti, aki miniszoknyás

Megnyitott az átnevelő tábor: Kelifa megtanulhatja, hogy nem mindenki prosti, aki miniszoknyás

Mr. Kelifát, muszlim menedékérőt teljesen megdöbbentette a női nem magaviselete, amikor Szomáli-félszigetről megérkezett a norvégiai Stavangerbe, hogy olajipari munkásnak álljon. Eddig ugyanis saját hazája tapasztalatai alapján azt szűrte le, hogy miniszoknyába öltözni, alkoholt fogyasztani kizárólag azok a hölgyek szoktak, akik egyben prostituáltak is – számol be a New York Times.

Az eritreai Mr. Kelifa saját bevallása szerint nem értette, hogy a lányok miért mosolyognak rá, miért bújnak rövid ruhába, miért sétálnak kíséret nélkül, nehezen fogadta el, hogy a saját feleségét sem inzultálhatja annak akarata ellenére szexuálisan. Mint mondta a férfiaknak nehéz önkontrollt gyakorolniuk ilyenkor. De, az is zavarta, hogy a nők beülhetnek bárokba, gépkocsivezetők lehetnek, mi több: politikusok, miniszterek, miniszterelnökök is. Elismerte, hogy náluk, ha egy férfi akar egy nőt azt megszerzi, ez ellen a rendőrök náluk nem lépnek fel.

Kelifa ezért beiratkozott egy norvégiai átnevelő táborba, a lap állításai szerint teljesen önként. Itt megtudta, hogy az európai csajozási tippek között nem szerepel a szexuális erőszak. A táborban a cél az, hogy a résztvevők

„legalább megtudják, mi a különbség jó és rossz között”

Hírdetés

– nyilatkozta az intézmény vezetője. Hozzátette egy egyszerű szabályt fogalmaztak meg: szexre kényszeríteni nem lehet senkit, még a házastársat sem, de kénytelenek elmagyarázni azt is, hogy bár Norvégia egy keresztény többségű ország, azonban az evilági törvénykezés ezen felül áll: minden felekezet, etnikum számára kötelező. Meg kell értetni továbbá, hogy Európában fiúk és lányok lehetnek barátok, flörtölhetnek egymással részegen, de nem biztos, hogy ez jelent bármit is, hogy ezután bármit lehet. A lap megszólaltatott egy klinikai pszichológust is aki szerint a legnagyobb kockázat az, ha mindenki hallgat. Hozzátette: sok menekült olyan kultúrából származik ahol a nők a férfiak tulajdonai. A menekültek mellet felhozta, hogy

eleve háborús környezetből érkeztek, traumatikus élményekkel, egy idegen környezetbe, ezért segítségre van szükségük.  A helyi rendőrkapitány szerint az emberek a nagyvilág bizonyos részein nem láttak lányt miniszoknyában, csak burkában, emiatt kapkodják a fejüket.

A tanulmányi központot olyan civilek, politikusok üzemeltetik, akiknek unszimpatikus a szexuális erőszak, az idegellenes szélsőjobboldal. A szélsőjobboldalnak meg ugye a magatartásbeli nehézségekkel küszködő migránsok elleni ellenszenv kínál ideális táptalajt. Az elképzelés leegyszerűsítve tehát az, hogy ha az idegenek megtanulnak elfogadott módon csajozni, akkor a szélsőjobboldal térnyerése ellehetetlenül. Dániában szintén arra törekednek, hogy legyen ilyen képzés a nyelvoktatás mellett, a németországi Passauban léteznek ilyen kísérleti osztályok. Norvégia azonban ezekben a törekvésekben az élen jár: a kormány 2013-ban megállapodott egy nonprofit alapítvánnyal, amely országszerte szervez órákat, két évig fizette tolmácsokat, most felülvizsgálja az eredményeket, és hogy kiterjeszti-e a támogatást.

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »