Megnyitják a korcsolyapályát Kovásznán

Megnyitják a korcsolyapályát Kovásznán

Ma délután fél négykor a fürdővárosban megnyitják a Lőrincz Zsigmond Sípálya aljában felszerelt, a helyi önkormányzat által üzemeltetett korcsolyapályát.

Nem az önkormányzaton, hanem az időjáráson múlott, hogy csak ma sikerül a sokak által vágyott műkorcsolyapályát beindítani. Amint arról beszámoltunk, a helyi tanács még december elején döntött a szabadtéri korcsolyapálya és a Lőrincz Zsigmond Sípálya működési feltételeiről: szabályzat, nyitvatartás, díjszabás, sportfelszerelések kölcsönzési díjai stb. Ezt követően a polgármesteri hivatal műszaki csapata nekilátott a korcsolyapálya beüzemelésének, viszont bár a jégkészítő berendezések megállás nélkül működtek, a meleg idő miatt, ami éjszaka megfagyott, az nappal megolvadt. Végül nagy erőfeszítések és rengeteg energia árán – a létesítmény berendezései nagyon sok villanyáramot fogyasztanak – sikerült beindítani a pályát.

Hírdetés

A korcsolyapálya hétköznapokon (keddtől péntekig) 15.30–21 óra között, hétvégeken (szombat és vasárnap) 10 és 21 óra között tart nyitva. A belépés 90 percre felnőtteknek 12 lej, ötévesnél fiatalabb gyermekek, egyetemisták és nyugdíjasok 50 százalékos kedvezményben részesülnek.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »