Megnyílt a 40. jubileumi Csallóközi Vásár

Megnyílt a 40. jubileumi Csallóközi Vásár

Megnyitotta kapuit Dunaszerdahelyen a 40. jubileumi Csallóközi Vásár, a Duna menti régió egyik, ha nem a legnagyobb nemzetközi kulturális és gasztronómiai fesztiválja.

Az idén visszatértünk a régi hagyományokhoz, így a vásár a régi helyszínen, ám teljesen megújult formában várja az érdeklődőket, immár szerdától egészen szombatig.

Hájos Zoltán, Dunaszerdahely város polgármestere ünnepi köszöntőjében elmondta,

Hírdetés

Megújult a szabadidőpark, a sportpálya, a gyermekjátszótér. Mindezt a város saját költségvetéséből biztosította, ami az önkormányzat felelősségteljes munkáját bizonyítja.

Negyven évvel ezelőtt az első vásár formája és tartalma eltérő volt, de összehozta a járásban élőket, ahogy most is. Akkor olyan termékeket tudtak megvenni a vásárban, amit máshol nem kaptak meg. Nem hiányzott a körhinta sem, valamint már akkor is az őszi korai szüret termékeit, a murcit kóstolhatták.

A negyvenedik évfordulóhoz gratulált Berényi József, Nagyszombat megye alelnöke, aki arra biztatta a jelenlévőket, hogy a közelmúltban történt események ellenére érezzék jól magukat, szórakozzanak és legalább egy kis időre felejtsék el azokat a problémákat, amelyek sújtják a közösséget.

(Németh Tímea/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »