Megnéztük, milyen a határzár az első napon – VIDEÓ

Megnéztük, milyen a határzár az első napon – VIDEÓ

Szeptember elsejével ismét szigorú járványügyi intézkedéseket vezetett be Magyarország kormánya. Határzárat rendelt el, csupán hat határátkelőn lehet átlépni a magyar-szlovák határt: Rajka – Dunacsún (sztráda), Komárom – Komárom, Esztergom – Párkány, Parassapuszta – Ipolyság , Bánréve – Sajószentkirály, Tornyosnémeti – Migléc. Stábunk ellátogatott egy nyitott és egy zárt határátkelőhelyre.   

Komárom térségében a 30 km-es körzeten belül élők számára továbbra is korlátozástól mentesen és mindenféle munkáltatói igazolás nélkül szabadon átjárható marad a határ azzal, hogy az átlépést követően 24 órán belül vissza kell térni az adott országba. Ott jártunkkor zökkenőmentes forgalom szemtanúi lehettünk, mindkét irányból probléma nélkül, kis tudakozódás után mindenkit átengedtek a magyarországi készenléti rendőrök. 

Hírdetés

Vámosszabadi ezzel ellentétben teljes határzár alatt van. Nagymegyernél figyelmeztet az első tábla, hogy a határ most nem átjárható, majd pár kilométerre a határtól újabb feltűnő útjelző tábla, a híd előtt pedig úttorlasz és szintén két útjelző tábla jelzi a hátra arcot.  Két szlovákiai rendőrrel találkoztunk, akik az úttorlaszt rakták helyre, amelyet az azon átjutni szándékozó sofőrök elmozdítottak. Kérdésünkre, miszerint próbálkoznak-e az emberek az átjutással, nem is kellett válaszolniuk, hiszen magunk is láthattuk, hogy nem kevesen kísérlik meg az átlépést.

A rendőrök azonban mindenkit visszafordítottak, és elmondták esélytelen lenne átkelni a határon, mert betonblokkokkal zárta le Magyarország Vámosszabadit. 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »