Megnéztük: ezekkel a versenyautókkal fognak száguldozni holnap Budapest belvárosában

Megnéztük: ezekkel a versenyautókkal fognak száguldozni holnap Budapest belvárosában

Ötödik alkalommal rendezik meg Budapest belvárosában a Nagy Futam elnevezésű rendezvényt, ma a Városháza Téren kaptunk lencsevégre néhány versenyautót, a teljesség igénye nélkül.

Formula-1

A Formula-1-es világbajnokság ismét magas szinten képviselteti magát az eseményen. Valtteri Bottas révén egy friss futamgyőztes érkezik hazánkba, hogy a világbajnok Mercedes volánja mögé üljön. A Red Bull két autót is hozott, a pilóta a többszörös futamgyőztes Daniel Ricciardo lesz. Ezúttal egy 1995-ös Saubert is megcsodálhatunk Karl Wendlingerrel a volán mögött.

 

Hírdetés

DTM (Német Túraautó Bajnokság)

Ezek az autók a túraautózás királyai, sok versenyző szerint vezetésüket és aerodinamikájukat tekintve közelebb állnak a formula autókhoz, mint saját túraautós társaikhoz. A holnapi bemutatón mindhárom márka képviselteti magát (Mercedes, Audi, BMW), a sofőrök pedig a DTM-es Nico Müller és Robert Wickens, valamint az F1-ben is megfordult Timo Glock lesznek.

Persze ez csak a bemutatón résztvevő autók egy része, viszont kétségkívül a legerősebb gépek. Ezeken kívül száguldoznak majd különböző pályaautók, autocross, rallycross, tereprally, rally, kamion és drift versenyzők is. A NASCAR autókat a volt F1-es Gerhard Berger, valamint két magyar, Kiss Pál Tamás és Walter Csaba vezetik majd. A túraautó-világbajnokságot Michelisz Norbert fogja képviselni a Hondával, valamint a Zengő Motorsport pilótái.

A Hungaroring honlapján itt részletesen is átnézhetjük az események listáját, hogy nehogy lemaradjunk valamiről a Nagy Futamon! Alább pedig egy térkép a pályáról és a nézői területekről.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »